10 приказни дестинации, които наистина съществуват

ПУБЛИКУВАНО НА: 27 юни 2014
10 приказни дестинации, които наистина съществуват image

С нереални пейзажи и приказна архитектура, тези дестинации ще ви отведат далеч от баналната реалност.

Колмар, Франция


Живописният Колмар във Франция, считан за най-красивия град в Европа, изглежда излязъл направо от приказка.

Този малък град в Елзас е известен не само със своя магически колоритен стар град. Разположен по протежение на елзаския път на виното, той е наречен "столица на елзаското вино".

Колмар се гордее със слънчев микроклимат и е вторият най-сух град във Франция, което го прави идеален за отглеждане на грозде.


Тъй като титлата столица на виното не е достатъчна, Колмар, с неговите красиви площади, фонтани и канали, също се нарича "Малката Венеция". Това е и родният град на Фредерик Бартолди, който е проектирал Статуята на свободата.

Фарьорски острови

Сцените от „Властелинът на пръстените“, снимани сред уникалната природа на Фарьорските острови, наистина ни кара да вярваме, че архипелагът е обитаван от хобити и елфи. Намира се между Исландия и Норвегия, в сърцето на Гълфстрийм в Северния Атлантически океан.

18-островният архипелаг е дом на красиви драматични пейзажи, на вулканични върхове и океански вълни, удрящи скалистия бряг. Магическата и загадъчна природа на островите изглежда много по-близо до света на фантазията, отколкото до реалността.

Замък Нойшванщайн, Германия


Това не е част от Disneyland, въпреки че изглежда като приказен дворец, обитаван от капризна принцеса. Въпреки своя магически изглед, замъкът Нойшванщайн е по-здраво вкоренен в действителността, отколкото човек може да си представи.

Изграден през 19 век за Лудвиг II, архитектурата на замъка е била революционна по онова време: сградата е с течаща вода и тоалетни с автоматично почистване на всеки етаж, както и отоплителна система.

Днес Нойшванщайн е основната спирка на Romantic Road –  пътешествие по следите на древни градове и крепости в Бавария.


Кападокия, Турция

Ако имаше приказка за омагьосана земя от глина, тя със сигурност щеше да изглежда като Кападокия. Тази регион, разположен в централната част на Турция, се слави със своята керамика и уникални скални образувания, в които древните са издълбали техните къщи и църкви.

Скалите, наречени "приказни комини", могат да се видят в различни форми - като шишарки, гъби, колони и други. Традицията на грънчарство и керамика в Турция е един от най-старите занаяти в света, датиращ от 8 век.

Източник: profit.bg

Цялата статия може да прочетете тук:   http://profit.bg/news/10-prikazni-destinatsii,-koito-naistina-sushtestvuvat/nid-124548_picid-_page-1.html