10 от най-впечатляващите магистрали в света

ПУБЛИКУВАНО НА: 03 октомври 2014
10 от най-впечатляващите магистрали в света image

Aко някога пътувате по тези магистрали, със сигурност ще ги запомните за цял живот. Те са от пътищата, които са не само начин да стигнеш от точка А до точка Б, но и имат свой собствен чар.

Вижте 10 от най-забележителните магистрали в света:

Атлантик Оушън Роуд, Норвегия

Тази част от магистрала 64 в Норвегия преминава през величествен архипелаг. Пътят свързва няколко острова със сушата чрез виадукти, мостове и др.

Тук често снимат реклами на коли и се получават внушителни кадри. Някои от мостовете са наистина блестяща инженерна структура.

Магистрала Хана, Мауи

Преминава през буйни тропически гори. Тя е дълга само 84 км, но преминаването по нея отнема 2.5 часа, защото е много тясна и има много остри и опасни завои.

Пътят преминава през 59 моста (повечето, от които само с едно платно), някои са на възраст над 100 години.

Ротанг Пас, Индия

Преминаването по него е много красиво, когато няма свлачища или лошо време. От тук има изглед към ледници, планини и реки.

Отворен е от май до ноември, след това е затворен, защото става много опасен заради снежни бури. През летните месеци той е много натоварен.

По него минават не само туристи, но и военни с камиони. Дори и при съвсем малко сняг и заледяване, тук става много опасно.

Цялата статия може да прочетете тук: http://profit.bg/news/10-ot-naj-vpechatlyavashtite-magistrali-v-sveta/nid-129138.html

Източник: profit.bg