Дванадесет красиви гледки, които си заслужава да видите

ПУБЛИКУВАНО НА: 13 май 2013
Дванадесет красиви гледки, които си заслужава да видите image

Доказано е, че пътуванията в чужди страни разширяват мирогледа и познанията. Няма нищо по-хубаво от това да пътуваш и да видиш възможно най-много от света. Ако някога имате възможност да посетите някои от тези места, не се колебайте, а грабвайте куфарите и тръгвайте.

1.      Островите Фиджи (Fiji Islands)

Тези острови са разположени в южната част на Тихия океан и са много популярни сред туристите. Те са известни с красивите си плажове и топлото тропическо време. Перфектното място за екзотична почивка, нали?

2.      Заливът Ха Лонг, Виетнам (Ha Long Bay)

Този залив с интересно име (Ха Лонг означава “спускащ се дракон”) е едно от природните богатства, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

3.      Усамотеният плаж Furore – Амалфи, Италия (Secluded Beach)

Изумителният усамотен плаж (Secluded Beach) на брега на Амфали е скрит между планините и залят от водите на Тиренско море. Романтично местенце, нали?

4.      Венеция, Италия (Venice)

Венеция е едно от най-популярните места сред туристите от цял свят. Този красив град с канали вместо улици е място, коeто трябва да посетите поне веднъж в живота си. Наследете се на разходка с гондола, възхитете се на архитектурното наследство и не забравяйте, че сте в един от най-романтичните градове в света.

5.      Грутас-де-Марморе, Чили (Grutas de Mármore)

Тези мраморни пещери са просто чудо на природата. Ще се почувствате като в приказка поради сюрреалистичната красота. Природата наистина е способна да създава чудеса.

6.      Синята дупка, Вануату ( Blue Hole , Vanuatu)

Да, това място наистина съществува! То е като вертикална пещера или естествен басейн. Поредното доказателство за величието на Майката Природа.

7.      Навагио, Гърция (The Navagio Bay)

Навагио, или още познат като “Плаж на корабокрушенците”, е известен с кристалните си води. Нека името не ви стряска, това място наистина заслужава вашето внимание.

8.      Папафрагас, о-в Милос, Гърция (Papafragas Beach)

Папфрагас е уникален плаж, който е разположен между 3 скали на остров Милос. Перфектно място за шнорхелинг и забавления.

9.      Водопадът в Исландия (Seljalandsfoss Waterfall)

В Исландия има много гледки, които спират дъха, но може би най-популярната е водопадът Seljalandsfoss.

10.  Замръзналият водопад в Словения ( Frozen Waterfall)

Още един шедьовър на природата – замръзнал водопад. Водопадите са красиви сами по себе си, но ако са замръзнали като този изглеждат още по-величествени.

11.  Bimmah Sinkhole в Оман

Не е ли това място наистина страхотно? Пещерите са очарователни, но като добавим и море, се получава една страхотна комбинация.

12.  Плажът Ла Грота в Корфу, Гърция (La Grotta Cove)

Да поплуваш или плажуваш? Което и да изберете, няма да сбъркате на това прекрасно място в Гърция.