Евроинс придобива бизнеса на Интерамерикан у нас

ПУБЛИКУВАНО НА: 21 август 2013
Евроинс придобива бизнеса на Интерамерикан у нас image

Ахмеа и Евроинс Иншурънс Груп подписаха договор за българските застрахователни компании Интерамерикан България и Интерамерикан Животозастраховане. Споразумението касае прехвърляне на застрахователните дейности на Ахмеа в България.
Сделката се очаква да бъде завършена през втората половина на 2013 г. след одобрение на регулаторните органи. С тази сделка Евроинс Иншурънс Груп ще придобие всички застрахователни лицензи – за общо и животозастраховане и здравно осигуряване.
Дружеството ще може да предложи на настоящите и бъдещите си клиенти пълна гама комбинирани застрахователни продукти, сподели изпълнителният директор на Евроинс Кирил Бошов. По данни на Комисията за финансов надзор към 30 юни 2013 г. Интерамерикан България държи 2.13 на сто от пазара по общо застраховане, а Евроинс е с 5.6 на сто. Съвкупно двете дружества биха имали 7.73%, което ще нареди компанията на седма позиция в страната. От своя страна Интерамерикан България Животозастраховане е с дял от 0.6 на сто на пазара по животозастраховане в България.
Акциите на Евроинс АД реагираха с леко повишение на новината, като след първия час търговия по позицията са изтъргувани 4600 акции на нива от 0.899 до 0.918 лв. за брой, или с 2.46 на сто по-скъпо от вчера.

Източник: profit.bg