Хибридната суперкола на Lamborghini под въпрос

ПУБЛИКУВАНО НА: 27 юли 2015
Хибридната суперкола на Lamborghini под въпрос image

Lamborghini се отказва от плановете си за пускането в серия на хибридната си суперкола Asterion, тъй като всички ресурси ще бъдат насочени към организацията на производството на кросовъра Urus. Това съобщава Autocar, като цитира шефа на италианската марка Стефан Винкелман.

По думите на топ-мениджъра, Asterion е бил създаден, за да демонстрира възможностите на марката и да докаже, че тя е готова да се справи с новите изисквания за екологичност на автомобилите. Феновете на Lamborghini приеха модела с ентусиазъм и затова се очакваше той да се появи в серийно производство.

Asterion дебютира пред публика на автосалона в Париж миналата есен, като бе оборудван с агрегат, развиващ 910 к.с. В него влизат бензинов 5,2-литров V10 с 610 к.с. и 3 електромора. Тази комбинация позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Само на електричество моделът може да измине 50 км, а разходът на гориво в хибриден режим е едва 4,2 л/100 км. Максималната скорост е ограничена на 320 км/ч.

Спазвайки традициите си да дава намоделите си имена на бикове, Lamborghini нарече модела Asterion в чест на минотавър – хирид между човек и бик. При представянето на автомобила шефът на отдела за изледвания и разработки на марката – Маурицио Реджани, обяви ориентировъчната цена на хибрида при пускането му на пазара – около 350 000 евро.

Източник: Dnes.bg