Какво ще кажете за 14-литров W16 двигател и 1 200 коня в един автомобил

ПУБЛИКУВАНО НА: 16 юли 2013
Какво ще кажете за 14-литров W16 двигател и 1 200 коня в един автомобил image

Австралия е известна с доста неща – операта в Сидни, кенгурата, Кайли Миноуг и редица други – но сега е на път да се прочуе и с новия си суперавтомобил. Местният предприемач Пол Холстед разкри, че планира да създаде суперавтомобил, задвижван от огромен 14-литров W16 двигател. Как се постига подобно нещо, ще попитате Вие? С два стабилни 7-литрови V8 LS7 двигателя, разположени под ъгъл от 45 градуса. 

Благодарение на страхотния си потенциал представителят на Зеления континент ще има мощност от 1 200 к.с., които ще се предават към задните колела посредством диференциал с ограничено приплъзване. Двигателят ще бъде разположен в карбоново „легло“, а каросерията ще бъде изработена от кевлар и въглеродни влакна. 

Пол Холстед признава, че не създава колата като бизнес начинание, а по-скоро за удоволствие. Завършеният продукт ще бъде представен по време на хот род събитието Detroit Autorama през 2016 година. Ако все пак се намерят потенциални инвеститори, ще последва и лимитирано производство за модела. 

По принцип Холстед не е чужд на автомобилната индустрия, като през 80-те години модифицира купето Alfa Romeo Sprint и му поставя средно разположен V8 двигател. Въпросният автомобил, известен с прозвището Giocattolo, притежава спирачки Brembo, панели от кевлар, както и окачване, създадено от един от инженерите на McLaren F1.

Източник: Actualno.com