Най-глупавите финансови грешки в света

ПУБЛИКУВАНО НА: 19 август 2013
Най-глупавите финансови грешки в света image

Понякога един миг невнимание може да ви струва много скъпо. Вижте няколко такива истории. Те ви учат на ценни уроци, като да не заспивате, докато превеждате пари, да проверявате внимателно лотарийните си билети и когато давате стари дрехи на разпродажба, да проверявате джобовете им:

Банкер заспива на клавиатурата си – превежда 293 млн. евро
Немски банкер влезе в новините с това, че е превел по погрешка 222,222,222.22 евро. Той твърди, че е заспал на клавиатурата и е натиснал клавиш 2 с челото си. Неговата шефка бе уволнена, но след като грешката бе поправена, тя е била отново назначена на работа.

Жена изхвърля лотариен билет на стойност 1 млн. долара
През юли 2011 г. Шарън Дънкан си купила лотариен билет в магазин в малкия град Бийб, Арканзас. Тя го проверила на скенер в магазина, който показал, че няма печалба. Тогава го изхвърлила в коша. Шарън Джоунс, която се прехранвала, като ровела в боклука, намерила билета, но нейната проверка показала, че той печели 1 млн. долара. Мениджърът на магазина обаче дал Джоунс под съд, защото в магазина имало надписи, забраняващи да се вземат неща от боклука. Шарън Дънкан също се присъединила към делото, като твърдяла, че скенерът в магазина е бил повреден. В крайна сметка трите страни се споразумели извън съда.

PayPal превежда 92 квадримилиона по погрешка
Когато Крис Рейнолдс от Пенсилвания проверил сметката си в PayPal, той установил, че в нея има 92,233,720,368,547,800 долара.
От компанията обаче бързо се усетили и изтеглили сумата. За да го компенсират, те направили „скромно“ дарение за благотворителна организация по избор на Рейнълдс.

Фед прави печатна грешка за 120 млн. долара
Имате ли проблеми с принтера? Какво да кажат от Фед? През 2011 година те трябваше да пуснат нови 100-доларови банкноти, които бяха обявени с шумна кампания. Малко преди да бъдат пуснати обаче, станало ясно, че има „малък“ дефект по някои от тях. Този „малък дефект“ забавил пускането на новите банкноти с 2 години и в крайна сметка струва на данъкоплатците 120 млн. долара.
Жена продава яке за 20 долара, в джоба има диамантени обеци за 18 000 долара
Дори Роудс от Хънтингтън Бийч дарила дрехи втора употреба на местна разпродажба. Сред дрехите било дънково яке, което се продало на разпродажбата за 20 долара. Чак след това тя се сетила, че използвала якето за „таен сейф“, в който слагала пари и ценни вещи. В момента, в който се продало, в джоба на якето имало диамантени обеци за 18 000 долара и пръстен на мъжа й за 1 500 долара. Дори се обърнала към местната преса с молба купувачът да й върне бижутата, но никой не се отзовал.

Източник: profit.bg