Печалбата преди данъци на Vienna Insurance намалява с 4.7%

ПУБЛИКУВАНО НА: 27 май 2014
Печалбата преди данъци на Vienna Insurance намалява с 4.7% image

Печалбата преди данъци на Vienna Insurance Group пада с 4.7% до 151.8 млн. евро (207.2 млн. долара) за първото тримесечие на годината, информира Reuters.

В същото време премийните приходи на застрахователната компания са нараснали с 1% до 2.73 млрд. евро.

Предварителните очаквания на анализаторите, участвали в проучване на Reuters, бяха за понижение на печалбата преди данъци със 7.5% до 147 млн. евро.

Така нареченото комбинирано съотношение, което е индикатор за рентабилността, се подобрява до 96.4% в сравнение със 100.6% в края на 2013 г. То е било на ниво от 96.9 през първото тримесечие на миналата година.

Еднократните отчисления в Италия и Румъния свалиха печалбата на компанията за 2013 г. преди данъци с 37% до 355.1 млн. евро.

Главният изпълнителен директор на застрахователя Петер Хаген заяви миналия месец, че очаква подразделението на компанията в Румъния да излезе на печалба.

Компанията също така записа сериозни загуби от животозастраховане в Италия през миналата година. Vienna Insurance ограничава размера на дейността си в Италия като прекъсва отношения с много брокери, сменя ръководителите си на месно ниво и се концентрира върху клиентите в северна Италия, които имат и други застраховки.

Източник: Profit.bg