Пет неща, които супер успелите хора вършат преди 8 ч.

ПУБЛИКУВАНО НА: 09 октомври 2013
Пет неща, които супер успелите хора вършат преди 8 ч. image

Сутрешното време може да бъде новият ви най-добър приятел. Независимо дали ви харесва или не, оползотворяването на сутрешните часове преди работа може да бъде ключът към успешен и здравословен начин на живот. Ранното ставане е често срещан навик при много ръководители на големи компании, държавни ръководители и други влиятелни хора. Маргарет Тачър, например, е ставала всяка сутрин в 5 часа; Франк Лойд Райт в 4 часа, а Робърт Айгър, главен изпълнителен директор на Disney, се буди в 4:30 ч. И това са само некoлцина от тях.
Доста хора си мислят, че се справят най-добре вечер. Не трябва обаче да прибързват със заключенията. Според проучване на Inc. Magazine, хората, които стават рано сутрин, са по-активни и по-продуктивни. Освен това ползите за здравето за тези, които са активи още преди да започнат работа, са доста. Вижте пет от нещата, които успелите хора правят преди 8 часа сутрин, според Forbes:

  1. Спортувайте. Повечето хора, които спортуват ежедневно, го правят сутрин. Независимо дали става въпрос за йога или фитнес, спортът преди работа ви осигурява прилив на енергия и онова заслужено чувство на завоевание. Всеки може да се справи с купчина документи след 200 коремни преси! Спортуването сутрин също така елиминира възможността да се откажете от кардио тренировката си след дългия работен ден. Дори и ако не сте особено въодушевени от мисълта за тичане в 5 часа сутринта, опитвайте да ставате 15 минути по-рано за няколко бързи серии лицеви опори или стречинг до леглото. Това ще помогне за събуждането на тялото ви и ще ви подготви за деня.
  2. Очертайте предварително деня си. Максимизирайте потенциала си, като очертаете програмата си за деня, както и целите си и нещата, които трябва да свършите. Сутринта е добро време за това и често е един от по-тихите периоди през деня. Ранните часове улесняват мисленето, което помага при подреждането на нещата, които трябва да свършите по важност. Докато изготвяте програмата си, не забравяйте и за психическото си здраве. Планирайте 10 минути почивка след напрегната среща за бърза разходка или медитация на бюрото ви. Опитайте да се храните здравословно. Отделяйте време вечер, за да си подготвите няколко хранителни неща за хапване, които да вземете със себе си на работа на следващия ден.
  3. Закусвайте здравословно. На всички ни е познато излизането от вкъщи с чаша в ръка и усещане за празнота в стомаха. Използвайте времето сутрин, за да заредите тялото си за задачите, които ви предстоят. Това ще ви помогне да се концентрирате върху нещата, които трябва да вършите, а не върху къркорещия си стомах. Освен че е полезна за физическото ви здраве, закуската е и добър начин за контактуване. Дори и петминутен разговор със съпругата/съпруга или децата ви, докато закусвате, може да ви подобри настроението преди да излезете.
  4. Визуализация. В днешно време за физическото здраве се говори до втръсване, но понякога психическото ни здраве се пренебрегва. Сутринта е идеалното време, в което на тишина да медитирате или да визуализирате. Отделете малко време, за да си представите деня, който ви очаква, концентрирайки се върху успехите, които ще постигнете. Дори само минута визуализация и положително мислене може да ви помогне да подобрите настроението си и погледа ви върху това, което ви чака през деня.
  5. Заемайте се с първо трудните и неприятни неща. В списъка с неща за вършене всички имаме по нещо, от което се страхуваме. То тегне над нас по цял ден (или седмица), докато най-накрая не се стегнем и не го свършим след доста протакане. Лесен начин да си спестяваме известно количество стрес е като първо вършим нещото, което най-малко ни се иска. Вместо да очакваме неприятното усещане от него, е по-добре да го свършим между първото си кафе и обедната почивка. Сутринта обикновено е времето, в което човек е по-добре отпочинал и разполага с повече енергия. По тази причина е по-подготвен да се справя с по-трудни задачи. Погледнете на нещата и по-следния начин – денят ви ще става все по-лесен, а не обратното. Така към края на деня вършите все по-лесни неща и започвате свободното ви време след работа по-отпочинали. Успех!

Източник: profit.bg