Реверанс към шофьорите, които имат застраховка Гражданска отговорност в обявилото фалит дружество Олимпик

ПУБЛИКУВАНО НА: 16 август 2018
Реверанс към шофьорите, които имат застраховка Гражданска отговорност в обявилото фалит дружество Олимпик image

Както съобщихме вчера , съгласно информация от Комисията за финансов надзор всички застраховки, включително „Гражданска отговорност“ на автомобилистите в ЗК Олимпик, ще бъдат прекратени автоматично на 17.08.2018 г., поради назначен предварителен ликвидатор от Надзорния орган върху застраховането на Република Кипър. В тази връзка е необходимо клиентите да сключат нова застраховка Гражданска отговорност в друга застрахователна компания с валидност от 00:00 часа на 18.08.2018 г.

В тази връзка, началникът на отдел „Пътен контрол” в Главна дирекция „Национална полиция” , съобщи днес, че в първите няколко дни,след като бъдат прекратени застраховите на „Олимпик“, водачите няма да бъдат санкционирани ,а само предупреждавани, че тряба да сключат нова застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Все още не е уточнено,колко дни ще бъде този гратисен период.

Важното, което трябва да знаят шофьорите:

Въпреки , че през първите няколко дни няма да бъдат глобявани от „Пътна полиция”, ако шофьорите с „Гражданска отговорност” на „Олимпик” претърпят ПТП, няма да имат покритие по полицата и ще трябва сами да платят за щетите.