10 любопитни застрахователни факти

ПУБЛИКУВАНО НА: 16 юли 2015
10 любопитни застрахователни факти image

1. Съществува застраховка срещу загуба на окосмяването върху гърдите, когато то засяга имиджа на популярна личност. Според условията на полицата загубата се заплаща от застрахователя в случай, че е налице 85% загуба на окосмяването. Загубите могат да бъдат установени само от компетентни по въпроса специалисти.

2. Една от най-странните застраховки В Холандия е на човешки нос – застрахован за 5 млн. евро, тъй като собствениъта му е прочут производител на вино, който държи производството му да се отличава с аромата си.

3. Съществуват държави, в които ако карате Fit Honda EV, можете да получите допълнително донус покритие към своето Автокаско.

4. Широко разпространени са били застраховките на копринени буби, пашкули, тютюн, яйца, снопи на открито, наред със стопанския инвентар.

5. Друга необикновена застраховка по света е така наречената „Любов“, която е предназначена за разноските по вече приключила връзка. Не са известни условията, при които се изплащат въпросните разходи, но знаем че покриват: всякакви дребни подаръци, билети за кино, сметки за вечеря в ресторант, както и цветя. В България подобна застраховка би представлявала сериозен интерес.

6. Известният шедьовър на Леонардо Да Винчи „Мона Лиза“, който се съхранява под покрива на Лувъра в Париж, е определен за безценен и затова, парадоксално не може да бъде застрахован.

7. Съществува още една изключително странна застраховка, доста популярна по света, която се грижи за разбитите сърца. Застраховката се казва „Сватба“ и ви осигурява срещу инциденти или други обстоятелства, които са възпрепятвствали встъпването в брак и провали на сватбената церемония. Сред причините са както природни бедствия, така и бягство на булката или младоженеца.

8. Застрахователи са изчислили, че женените шофьори претърпяват повече инциденти на пътя от неженените.

9. В Англия дегустаторът на известната и печелившата компания Costa Café, които са отворили кафенета в цял свят, както и в България, е застраховал езика си за 10 млн. паунда срещу злополуки.

10. Смята се, че шофьорите, които нямат нарушения – фишове, актове и като цяло провинения на пътя, живеят по-дълго. Според направени проучвания и статистики, досието на шофьора показва продължителността на живота му, дори и смъртта да е при други обстоятелства.