200 мил. лева са платили застрахователите на пострадалите от голямата градушка в София

ПУБЛИКУВАНО НА: 08 декември 2014
200 мил. лева са платили застрахователите на пострадалите от голямата градушка в София image

Застрахователните компании са изплатили 200 милиона лева на пострадалите от голямата лятна градушка в София. Все още продължават ремонти на автомобили. Часове в сервизите има записани до края на юни догодина, съобщават от БТВ.

Средно оклоло три работни седмици отнема отремонтирането им. В случаите когато нямате застраховка Каско, ремонта може да ви струва между 2 и 4 хиляди лева. От невижданата градушка на 8 юли пострадаха над 100 000 автомобила.

Застрахователните компании обещават, че догодина няма да има промяна в цените на автокаското и гражданската отговорност. Причините за това са силната конкуренция в сектора и ниските доходи на хората.

И през 2015 година обаче рисковите водачи ще продължат да плащат повече, в зависимост от възрастта и опита на шофьора и предизвиканите инциденти. Колкото са по-малко точките в талона ви, толкова по-скъпа ще е застраховката. Като може да стигне 1000-1500 лева.

По сметки на застрахователите, в същото време добрите водачи могат да намалят цената на автокаското си до 35% чрез добро поведение.

От сервизите забелязват, че при всяко повишаване на цените от страна на застрахователите има отлив на клиенти. Средно между 10 и 20% от шофьорите спират да застраховат автомобилите си.

Източник: Insurance.bg