Да защитим дома си, докато пътуваме по празниците

ПУБЛИКУВАНО НА: 05 декември 2014
Да защитим дома си, докато пътуваме по празниците image

Случва се често да станем свидетели на неочаквани събития, в които домът ни понася сериозни щети.

Неумишлено нанесените щети на имуществата са много, а кражбите и влизането с взлом са с висок процент. Oсобено неприятно е, когато инцидентът се случи, докато не сме у дома. За жалост и да не го очакваме, не е изключено да попаднем в подобна ситуация – заминаваме на коледна почивка, връщаме се и заварваме апартамента наводнен в следствие на разсеяността на съседа. Определено непредумишленото наводнение не е най-добрият финал на коледната отпуска.

Резултатът е куп главоболия - редица щети на мебелите, техниката и личните вещи. Има начини, тези негативни последици да бъдат сведени до минимум. Едно от много подходящите възможни решения да защитим дома си и да сме спокойни по празниците е имуществената застраховка. Обезщетение при редица рискове като наводнения, градушки, пожар, земетресение, природни бедствия, кражба чрез взлом, вандализъм, грабеж, авария в електроуреди и много други можем да получим със застраховка „У Дома и Щастлив“ на УНИКА. Комплексната защита, която предлага имуществената полица осигурява спокойствие за дома Ви и до края на годината се предага на специална цена.

Така например, ако притежавате 70 кв.м. апартамент в София или Варна, при максималния набор от покрити рискове с пакет „Престиж“ цената на годишна застраховка „У Дома и Щастлив” на УНИКА за движимо и недвижимо имущество е около 71 лв. с включена отстъпка. С намаляването на площта на жилището съответно спада и цената.

Ако вашият дом се разполага на 60 кв.м. в Благоевград или Стара Загора, застраховката ще е близо 57 лв. с отстъпката. Само срещу още 1.30 лв. годишно можете да включите към полицата и „Обща гражданска отговорност“.

По този начин ще бъдете застраховани и в случай, че причините вреди на вашите съседи. Крайната цена се определя най-вече от града, в който се намира жилището ви, площта и пакета рискове, за които сте избрали да го застраховате.Това означава, че можете да застраховате имуществото си срещу рисковете, които ви тревожат най-много. При настъпили щети УНИКА ще възстанови стойността им в зависимост от избраното покритие, а за вас остава „грижата“ как да се насладите на домашния уют.

Източник: Insurance.bg