4 причини защо се нуждаете от застраховка живот

ПУБЛИКУВАНО НА: 21 юни 2016
4 причини защо се нуждаете от застраховка живот image

Вие сте млади, здрави, живеете живота, за които мечтаете - прекрасна работа, добро семейство, или поне сте на крачка от осъществяването на мечтата си. Не си и помисляте за застраховка живот, защото смятате, че сте господар на своето време. Само че, никога не знаем какво ни очаква през утрешния ден. Какво ако претърпим пътен инцидент, или станем неволен участник в такъв? Тогава със сигурност ще съжаляваме, че не сме си направили застраховка, за да се подсигурим. Защото в крайна сметка животът е най-ценното нещо на този свят.

Ако все пак това ви е накарало да се замислите, ето 4 причини, които ще ви убедят, че винаги е по-добре да се подсигурим и да си направим застраховка живот.

  • има хора, които разчитат на вас. Дори да сте във възхода на живота си, винаги има някой, който да разчита изцяло на вас. Може да е дете, брат/сестра, съпруг, приятел, дори кучето ви. Помислете какво би се случило с него, ако нещо се случи с вас. Животът му ще се промени изцяло - не само емоционално, но и финансово ще навредите на хората, които разчитат на вас по една или друга причина. Ако изплащате ипотека за вашето жилище, то тогава със сигурност трябва да вземете предвид факта, че ако нещо се случи с вас, хората, които обичате, ще бъдат натоварени с изплащането и. Затова се погрижете за тях като си направите застраховка живот за всеки случай;
  • вноските ще са ниски. Тъй като сте млад човек, много е вероятно компанията да ви определи като клиент с нисък процент риск. Не страдате от заболявания, работоспособни сте, не пушите, всичко ви е наред. Така ще се възползвате от по-изгодни условия и цени. Колкото повече отлагате във времето, толкова по-висока ще става цената с напредването на възрастта. Затова не отлагайте, вземете най-подходящата цена и се подсигурете за вашето светло бъдеще;
  • имате заем към банка или друга институция. В случай на внезапна болест и невъзможност да покривате сметките по кредита, идва на помощ застраховката. Не пропускайте този шанс да живеете спокойно и предвидимо.
  • застраховката живот като капитал за образование. Ако имате дете, вече имате възможността да му осигурите шанса за едно по-добро бъдеще. Как? Като застраховате себе си в полза на детето за определен период от време. Така ще спестите определена сума, която след изтичане на периода може да бъде използвана за образование на детето, или нещо друго в негова полза.

Осигурете едно спокойно бъдеще за вас и вашите близки като се застраховате.

Можете да разгледате и останалите Застраховки, които предлагаме.