7 навика, които ще ви направят по-успешни

ПУБЛИКУВАНО НА: 27 юни 2016
7 навика, които ще ви направят по-успешни image

Какво бихте променили в ежедневието си , за да помогнете на бъдещото си "аз" и да станeте по-успешни?
Ето няколко съвета, които със сигурност помагат.Единственият начин да разберете, е да пробвате.

1. Изберете спорт и го превърнете в ХОБИ - всичко,което правите без желание, не носи удоволствие. Същото е и със спортуването. Опитвайте различни видове спорт, докато не откриете този, който наистина ви харесва. Освен, че ще се отрази добре на здравето и тонуса ви , ще ви помогне да се справите с натрупания стрес от забързаното ежедневие.

2. Водете си записки - никой не е застрахован да пропусне или забрави нещо важно. Най-лесният начин е да записвате всичко, което ЖЕЛАЕТЕ или ТРЯБВА да свършите през деня. Това ви дава възможност в края на деня да сравните заплануваните задачи с това, което реално сте свършили.

3. Старайте се да губите по-малко време и не живейте за почивните дни - да, всеки обича уикендите, особено приятни са през лятото. Но замислете се само колко по-ползтоворни бихте били, ако през тези 5 работни дни, използвате всяка минута и не гледате нервно часовника , в очаване на края на работния ден.
Определено ще бъдете по-доволни от себе си и в ПОНЕДЕЛНИК "въртележката" няма да започне отново.

4. Учете нови неща - не се задоволявайте с това , което знаете и можете до момента. Живейте с мисълта ,че винаги има какво ново и полезно да научите и как това ще ви е в полза за бъдеще. Знанието винаги разкрвива нови хоризонти.

5. Бъдете по-практични, опитайте да спестявате - дори и да е малка сума, отделяйте от заплатата си, за да имате, когато ви потрябват. Така ще се отървете от излишните размисли и нерви от къде да намерите. А пък и какво по-хубаво от това да ги имате на лице, когато искате да купите нещо, което ще ви направи по-щастливи.

6. Прекарвайте време навън всеки ден - било то преди работа или пък след, отделяйте поне половин час разходка сред природата, ежедневно. Ще откриете голяма разлика, особено ако начина ви на живот е свързан с многочасово седете пред компютър.

7. Поставяйте си малки,но изпълними цели - по-добре по-малки цели, отколото много и големи, които не може да изпълните. Започнете с прости неща - например да прочетете 20 стр. от любима книга всеки ден, да правите малко упражнения ежедневно. Цели, които сте сигурни ,че няма да ви затруднят. Когато започнете да ги постигате, добивате самочувствие , което ви подготвя за по-големите проекти.