A8 plus, модификацията разчита на 605 к.с.

ПУБЛИКУВАНО НА: 07 август 2015
A8 plus, модификацията разчита на 605 к.с. image

Audi представи топ-модифкацията на обновения седан S8, която е получила добавка ultra към името си. Премиерата на автомобила пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт през септември

Седанът е оборудван с 4,0-литров бензинов би-турбо V8 двигател, който развива мощност от 605 к.с. Максималният въртящ момент е 700 Нм, като благодарение на функцията overboost може за кратко време да се повиши до 750 Нм. Моторът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Мощността на агрегата е нараснала с 85 к.с. в сравнение със стандартното Audi S8. Инженерите са увеличи налягането на турбината с промяна на геометрията на турбокомпресорите, а също така са модернизирали изпускателната система на мотора.

На външен вид S8 plus може да бъде различено по черната решетка на радиатора, различните предна и задна брони, страничните престилки и задния дифузьор с карбонов кант. Корпусите на огледалата при този модел са направени от карбон.

Седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Предлаганият като опция спортен пакет Dynamic Package позволява да се развият 305 км/ч. За сравнение, стандартното S8 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди.

Новата версия на S8 е оборудвана със спортен заден диференциал, адаптивно пневматично окачване, 21-цолови джанти с гуми с размер 275/35, както и със светодиодни матрични фарове, които влизат в базовото оборудване. Шасито на автомобила е специално настроено за модификацията plus.

Срещу доплащане клиентът може да получи карбоново-керамични спирачни механизми, пренастроена спортна изпускателна система, както и допълнителни аеродинамични елементи от карбон. По желание на купувача може да бъде добавен кожен салон или алкантара.

Продажбите на Audi S8 plus в Европа ще стартират през ноември. Цените на седана започват от 145 200 евро.

Източнк: Dnes.bg, Красимир Ангелов