Mercedes-Benz C-Class Coupé е вълнуваща

ПУБЛИКУВАНО НА: 19 август 2015
Mercedes-Benz C-Class Coupé е вълнуваща image

Mercedes-Benz отсега предупреждава, че има с какво да впечатли автомобилните фенове на предстоящото изложение във Франкфурт - представяйки новата си C-Class Coupé. С лансирането му, новият модел става конкурент #1 на Серия 4 на BMW.

Всички в Mercedes са горди и щастливи от новото им творение:

"Новата C-Class Coupé е отговаря напълно на очакванията ни за спортен автомобил. Колата съчетава вълнуващ дизайн с пъргав спортен дух и модерен лукс. C-Class Coupé е обещаващ автомобил, гарантиращ стилно удоволствие от шофирането", заявява член от борда на директорите на немския автопроизводител - Томас Вебер.

Новият C-Class Coupé разполага по желание с въздушно окачване и идва с олекотена конструкция. Първоначално за автомобила ще бъдат налични четири бензинови двигателя, вариращи от 1.6-литров с 156 к.с. до 2-литров с 245 к.с. За Европа ще се предлагат и два дизелови мотора със 170 к.с. и 204 к.с.

Олекотената конструкция с по-широка употреба на алуминий е спомогнала да направи най-новото Coupé по-леко от своя предшественик. Алуминиевите компоненти включват калниците, капака на двигателя и капака на багажника. В същото време, купето е вече много по-здраво и подсилено, благодарение на използването на материали с висока якост. Това има положителен ефект не само върху динамиката на шофиране и нивата на шум в интериора, но и върху безопасността при евентуална катастрофа.

Говорейки за сигурност, C-Class Coupé ще разполага с адаптивен автопилот "Adaptive cruise control", система за автоматично паркиране, система за следене на лентата, аварийни спирачки "Brake Assist" и 360-градусова камера.

Моделът ще направи своя официален дебют на автомобилното изложение във Франкфурт следващия месец и влезе в продажба през декември 2015 г. Все още няма информация за цените на разновидностите му.

Източник: btvnovinite.bg