"Алфа Ромео" с новата "Джулия"

ПУБЛИКУВАНО НА: 26 юни 2015

След фокуса върху "Фиат", "Джип" и "Крайслер" през последните няколко години главният изпълнителен директор на "Фиат Крайслер" Серджо Маркионе се заема с възраждането и на изпадналата в забвение "Алфа Ромео". Обновяването на гамата започва с най-престижния и скъп модел "Джулия", който вчера беше представен в музея на марката в Арезе край Милано.

Моделът дебютира в деня, в който се отбелязаха 105 години от основаването на Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), или казано по друг начин, "Публичната автомобилна компания на Ломбардия".

С нова емблема към нови успехи
С новата "Джулия" за първи път беше показано обновеното лого на "Алфа Ромео". Негов автор е компанията "Робилант Асоциати", която има сериозен опит в продуктовия дизайн. Естествено, ключовите елементи (кръстът, змията с корона) са запазени, но е променен фонът, както и използваният шрифт за изписването на името на компанията.

При разработката на "Джулия" италианците са се постарали да се върнат към корените си, като предложат красив автомобил, близо до произведение на изкуството, с иновативни двигатели, перфектно разпределение на масата между предния и задния мост и отлично съотношение тегло/мощност. Най-пълно въплъщение на тези ценности носи топ версията на модела, по традиция носеща добавката Quadrifoglio към своето име.

Мотор с гени от "Ферари" и 510 конски сили
Колата, маркирана с четирилистната детелина, разчита на шестцилиндров турбо бензинов двигател, разработен съвместно с "Ферари", предлагащ мощност от 510 конски сили. Той осигурява спринт до 100 км/ч за 3.9 секунди.

Източник : dnevnik.bg