Американец инсценира смъртта си заради застраховка

ПУБЛИКУВАНО НА: 16 септември 2014
Американец инсценира смъртта си заради застраховка image

Американската застрахователна компания American General Life Insurance обяви пред федерален съд, че е разкрила сложна схема на застрахователна измама. Адвокатът на компанията твърди, че Хосе Лантигуа (на снимката), собственик на два магазина Circle K Furniture, е инсценирал смъртта си във Венецуела с помощта на даване на подкупи и фалшифициране на документи.

Синът на Лантигуа – Джоузеф изисква от застрахователната компания да му изплати 2 млн. долара застраховка живот на баща му, но от застрахователната компания твърдят, че мъжът е жив, макар все още да не са представили неоспорими доказателства за това.

Лантигуа е предприемач от кубински произход. През март 2013 година той заминал за Каракас, Венецуела, където починал от сърдечен удар. Той веднага бил кремиран, а американското посолство в Каракас го обявило за мъртъв.

Адвокатите на компанията, обаче твърдят, че документите за смъртта на мъжа са подписани от лекар, директор на погребално бюро и служител в бюро за кремиране без да са виждали тялото.

Кремацията е извършена в център, който се намира на 400 км от мястото на смъртта на мъжа, за което няма ясно обяснение.

През февруари пък стана ясно, че смъртният акт е фалшифициран.

Делото продължава следващия месец.

Източник: profit.bg