Apple представя не едно, а три устройства идната седмица

ПУБЛИКУВАНО НА: 05 септември 2014
Apple представя не едно, а три устройства идната седмица image

Пригответе се, фенове на Apple – нови данни потвърждават, че технологичният гигант ще покаже не един, а два нови iPhone-а на 9 септември. И това не е всичко. Тогава ще се състои и дебютът на дългоочаквания му умен часовник. За това съобщава сп. „Тайм“.

Както се очакваше, от Apple запазват мистериозно мълчание по въпроса, но анонимни служители на компанията разговаряха с вестник „Ню Йорк таймс“, за да потвърдят слуховете, които витаят отдавна в специализираните среди.

Ето какви продукти ще излязат на пазара през идната седмица:

iPhone (който най-вероятно ще се казва iPhone 6, но това още не е потвърдено)

Два различни размера – 4,7-инчов и 5,5 инчов – компанията за пръв път прави това. И двата варианта са по-големи от предишните модели. Естествено, 5,5-инчовият ще бъде по-скъп.
Новите, по-големи смартфони ще разполагат с нова възможност за писане с една ръка, като така ще станат по-удобни за хората с по-малки ръце.
В новите устройства ще бъде вградена услугата Near-Field Communication (NFC), която позволява комуникиране между устройствата чрез допир или приближаването им на няколко сантиметра едни от други. Тя отдавна присъства в по-добрите смартфони, работещи под Android, но се прилага в iPhone за първи път. Новите модели ще бъдат снабдени и със система за мобилно разплащане, за създаването на която Apple си партнира с Visa, MasterCard и American Express.
iWatch (името също е непотвърдено)

Устройството е насочено към фитнес маниаците, като може да измерва крачките и ритъма на сърцето. Това са само част от възможностите на вградения HealthKit софтуер.
Покрито е със „сапфирено стъкло“, което е по-здраво от обикновеното и вече се използва в части от iPhone-ите.
Безжично зареждане! Това ще направи умния часовник по-лесен за зареждане от повечето други умни фитнес гривни на пазара. Стана ясно, че Apple са експериментирали със слънчево зареждане, но „експериментът се провалил“, пише „Ню Йорк таймс“.
Ще работи с Handoff – нов компонент на OS X/iOS, който опростява значително процеса да започнеш да правиш нещо на едно Apple устройство и после да продължиш безпроблемно на друго. 
Източник: manager.bg