Априлски температури цяла седмица през февруари

ПУБЛИКУВАНО НА: 10 февруари 2014
Априлски температури цяла седмица през февруари image

Краткотрайни превалявания от дъжд, но придружени с априлски температури се очакват до края на седмицата.
Във вторник минималните температури ще бъдат положителни в цялата страна - от 2 до 7 градуса, а максималните ще достигнат до 17 градуса в южните райони.

Ще има средна и висока облачност, а в източните райони и северно от планините ще духа умерен вятър от юг. 

В сряда ще остане топло за февруари, с минимални температури от 1 до 6 градуса. През деня обаче температурите в източните и крайните южни райони ще достигнат до 18-20 градуса. Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. На места не е изключено да превали съвсем слаб дъжд. 

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 10 до 15, само на юг до 16-17 градуса. Облачността ще се снижи и на повече места са възможни слаби превалявания от дъжд. Съществени валежни количества обаче не се очакват. 

В петък ще се появи и усили западен вятър, а облачността временно ще се увеличи. На места, главно в Предбалкана и източните райони ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните - от 10 до 15 градуса. 

В събота и неделя ще остане слънчево и топло за сезона. В събота през деня ще бъде почти тихо, а в неделя отново ще се появи вятър от юг. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а дневните - от 12 до 17 градуса. 

Източник: dir.bg