Калкулатор

ПУБЛИКУВАНО НА: 01 август 2016
Калкулатор  image

Според законодателството на Република България за всеки автомобил, регистриран в страната, трябва се сключи застраховка "Гражданска отговорност". Така при възникване на ПТП застраховката на отговорния водач ще обезщети всички трети лица за нанесените вреди от имуществен или неимуществен характер

За имуществени вреди се считат всички повреди, които са нанесени върху автомобила на пострадалото лице или върху негови вещи. А неимуществените са вредите, нанесени върху физиката или психиката на човека.

Застраховката „Гражданска отговорност“ е едногодишна, като цената й може да се заплати наведнъж или на разсрочено плащане. При различните застрахователни дружества тя може да бъде различна.

За това с цел максимално улеснение при индивидуалния избор на най-подходящата оферта I&G създаде специален онлайн калкулатор "Гражданска отговорност". Чрез него всеки, който притежава моторно превозно средство, има възможността да съпостави различните предложения. Това се случва чрез попълване на кратък въпросник, в който трябва да се даде информация за автомобила и за шофьорския стаж на неговия собственик, на основата на която веднага ще се получат офертите, които различните застрахователни компании предлагат.

За формирането на цената на застраховката "Гражданска отговорност" от най-голямо значение са техническите характеристики на превозното средство. Така например за автомобилите клас В и за мотоциклетите като особена важност се взима кубатурата на двигателя. При микробуси и автобуси от главно значение е бройката на местата, а пък за товарните автомобили съществена роля играе общото им тегло.

Други фактори, които определят цената, са още годината на производство, регистрацията по населено място, възрастта на водача и нарушенията, извършени от него през последните години, наличие и на други застраховки при същата компания и т.н. В зависимост от всичко това различните застрахователи могат да предложат и атрактивни отстъпки.

Цените на застраховката "Гражданска отговорност" постоянно се променят, особено в месеците декември и януари, когато се отчита пик в сключването им. Това е трик на застрахователните дружества, за да привлекат повече клиенти. Парадоксът обаче е, че така хората се чувстват по-затруднени и объркани, тъй като за тях става много по-трудно да преценят къде ще им бъде най-изгодно да застраховат автoмобила си. Заради тези неща калкулаторът "Гражданскa отговорност" на I&G се явява чудесен начин да се спести всичко това.

Друго основно предимство е, че чрез калкулатора на собственика на автомобила няма да се наложи да прекарва срещи със застрахователни агенти. По този начин се спестява ценно време, което човек може да отдели за нещо друго.

Калкулаторът "Гражданска отговорност" е иновативен и модерен метод, създаден в полза на шофьорите.