Jaguar представя най-бързия си автомобил в историята

ПУБЛИКУВАНО НА: 23 февруари 2016
Jaguar представя най-бързия си автомобил в историята image

Британският производител на луксозни автомобили Jaguar ще представи най-бързата си кола в историята по време на автосалона в Женева през март, предаде СNN.

Купе версията на Jaguar F-type SVR ще развива максимална скорост от 320 км/ч и ще може да достига от 0 до 96 км/ч само за 3,5 секунди.

Всъщност производителят вече е правил по-бърз модел, но той бе в ограничени количества. Този път компанията не поставя лимит на броя автомобили от серията F-type SVR, които ще произведе.

Моделът ще бъде наличен и във версия със сгъваем покрив, но при нея максималната скорост ще бъде малко над 310 км/ч.

Автомобилът F-type SVR ще се захранва от 5-литров компресорен двигател V8, проектиран да развива до 575 конски сили. Той ще бъде по-бърз от F-Type R, развиващ до 550 к.с., който в момента е най-мощната версия на автомобила. SVR ще има 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Цените за Jaguar F-Type SVR ще започнат от около 126 000 долара за купе версията и 129 000 долара за колата със сгъваем покрив.

За кратък период през 90-те години на миналия век Jaguar произвеждаше екзотичния суперавтомобил Jaguar XJ220, който развиваше скорост от 340 км/ч. От модела обаче бяха направени по-малко от 300 броя.

Източник: money.bg