Какво да направите след като сте установили, че колата Ви липсва

ПУБЛИКУВАНО НА: 05 май 2017
Какво да направите след като сте установили, че колата Ви липсва image

След като сте установили ,че колата Ви липсва, препоръчително е първо да се обадите на "Паркинги и гаражи", за да проверите дали автомобилът Ви не е вдигнат заради неправилно паркиране.

Ако обаче получите отрицателен отговор трябва да:

Да се обадите на полицията и на застрахователя и да ги уведомите за кражбата.
След това да се отправите към най-близкия полицейски участък. Там трябва да занесете  талона на автомобила (свидетелство за регистрация).
Трябва да попълните заявление, в което описвате кога и къде сте оставили автомобила за последно, както и кога сте установили липсата му. Важно е да знаете, че в заявлението трябва да вллючите и описание на автомобила - регистрационен номер, цвят, модел. След като приключите с описанието, заявлението се подписва задължително собственоръчно от вас и дежурния следовател.
Длъжни сте да подпишете декларация, според която, в случай че сам откриете автомобила си преди полицията, незабавно ще ги уведомите, за да прекратят издирването.
След като подадете заявлението и декларацията в участъка, вече нищо друго не мога да направя. Нещата поема полицаят, който пуска телеграма за общодържавно или международно издирване (зависи от случая) и завежда протокол за извършено престъпление.

Виж още:

Застраховка на имуществото
Здравна застраховка за студенти в чужбина
Отговорност на наемателя
Гражданска отговорност застраховане
Гражданска отговорност какво покрива