Колко плащат звездите за имотна застраховка на именията си

ПУБЛИКУВАНО НА: 05 август 2014
Колко плащат звездите за имотна застраховка на именията си image

Хората често завиждат на звездите за големите къщи, но имайте предвид, че тези домове са свързани с големи разходи.

Да купиш обзавеждане за 40 стаи, да ги отопляваш, да поддържаш огромни градини струва скъпо. Необходим е екип от хора, които да чистят и поддържат дома. Един от разходите е и застраховката.

Вижте какви застраховки плащат звездите:

Пола Абдул

Абдул живееше в доста скромен за нейните възможности дом в Шърман Оукс, Калифорния, докато беше съдия в American Idol. Къщата има „само“ 5 спални и 4 бани. Трябва да се спомене и чудесната гледка към каньоните. Застраховката й е била 15 000 долара на година.

Бионсе и Джей Зи

Двамата обичат огромните къщи с всякакви възможни екстри. Предпочитат източното крайбрежие и Ню Йорк. В техния район типичната застраховка имот струва 150 000 долара на година и това не покрива всички щети. Наводнение, например, не е включено.

Джъстин Бийбър

От няколко месеца той живее под наем в мезонет на целия последен етаж на луксозна сграда в Бевърли Хилс. Съседите често викат полиция, заради шумните партита на Бийбър. Той е наемател и най-вероятно няма висока сметка за застраховка. В предишния му дом, обаче – имение в Южна Калифорния, се предполага че застраховката е около 500 000 долара на година заради това, че се намира в рисков район.

Мат Деймън

Деймън има няколко къщи из целите щати, някои от които във високо рискови райони, като Флорида, където всяка година има урагани. Експерти изчисляват, че за всичките си имоти Деймън плаща около 1 млн. долара на година.

Елън Дедженеръс

Тя често сменя домовете си. През 2007 година тя и приятелката й живяха в имение с площ 854 кв. метра. Застраховката за година там е 750 000 долара, което е нормална цена за опазване на дом за 29 млн. долара.

Леонардо ДиКаприо

Домът на ДиКаприо е с прекрасни гледки от всяка стая. Прозорците са огромни, като са със специални рамки. За съжаление домът се намира в земетръсен район и за това застраховката за година е 475 000 долара.

Ед О'Нийл

Актьорът, познат като Ал Бънди от „Женени с деца“ плаща 40 000 долара на година.

Риана

Последната къща, в която живее Риана някога е била офис сграда. Тя се намира в Калифорния в район, където често стават горски пожари. Домът е оценен на 10 млн. долара, а застраховката му е 300 000 долара на година.

Сет Роугън

Той живее в Калифорния, но е избрал сигурен градски район, а не такъв с рискове от пожари и земетресения. За това застраховката му е само 25 000 долара на година.

Стивън Тайлър

Новият дом на фронтмена на Аеросмит в Ню Хемпшир е застрахован за 1 млн. долара! Причината за високата застраховка е близостта с езеро и опасността от наводняване.  

Източник: Insurance.bg