Кой стана световен дамски автомобил на годината

ПУБЛИКУВАНО НА: 30 юли 2013
Кой стана световен дамски автомобил на годината image

Миналият през сериозен фейслифт "Форд Фиеста" 1.0 EcoBoost спечели титлата Световен дамски автомобил на 2013 г., съобщиха от компанията. Той надделя над стигналите до финала "Ауди Олроуд", "Рейндж Роувър" и "Порше Бокстър" S.

Решението е взето от жури, състоящо се от 18 автомобилни журналистки, които определиха победителите по критериите безопасност, съотношение цена - качество, естетичен външен вид, място за багаж, удобство за децата, лекота на управление, цвят, секси излъчване и екологичност. 

Обновената "Фиеста" предлага модерен дизайн, ергономичен и комфортен интериор, както и нововъведението Ford MyKey. Системата позволява за един от ключовете на автомобила да се зададат лимити по отношение на максималната скорост, силата на звука на аудиосистемата и други ключови параметри, касаещи безопасното шофиране. Това дава известна степен спокойствие на родителите, когато децата им са влезли в колата, без компанията на възрастен. 

С обновената "Фиеста" дебют сред малките коли прави и системата Active City Stop, която пази водача от сблъсъци с ниска скорост.
Монтираният в колата 1.0-литров EcoBoost двигател, който за втора поредна година беше избран за Световен двигател на годината. Той предлага 125 к.с. и отделя 99 г/км въглероден диоксид на километър.

Първият автомобил "Форд Фиеста" се появява през 1976 година. От тогава до сега са продадени над 15 млн. коли от петте поколения на модела

Източник : Dnevnik.bg