Хеликоптер на "Лев Инс" спаси „давещи се“ на Слънчев бряг

ПУБЛИКУВАНО НА: 30 юли 2014
Хеликоптер на

Спасителен хеликоптер кацна извънредно на южния плаж в курорта „Слънчев бряг. Това беше част от организираните от Българския Червен кръст демонстрации, в които взеха участие екипи на БЧК по водно спасяване, екипи на Сдружение Клуб Активна сигурност и хеликоптер на Хели Ер САУ АД .

Целта бе да се покаже на практика бърза реакция по оказване на помощ при екстремни ситуации, за да се спаси човешки живот.

Демонстрациите са част от проект Активна грижа на Сдружение Клуб Активна сигурност. Проектът подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел.

Част от мащабния проект, съвместна инициатива с Български Червен кръст, е и продуктът Активна грижа. Той е уникален за българския застрахователен пазар и се предлага от ЗК Лев Инс АД. Активна грижа осигурява на застрахованите въздушен и наземен транспортен асистанс, както и оказване на първа долекарска помощ в случай на настъпила злополука и/или акутно заболяване. Първата долекарска помощ се оказва на мястото на настъпилото събитие от парамедици при наземния асистанс и от медицински екип при въздушния асистанс.
Застрахователното покритие е на две нива, по избор на клиента: 
Основно покритие на Застрахования се осигурява асистанс при настъпила злополука, вследствие на пътно-транспортно произшествие;
Разширено покритие на Застрахования се осигурява асистанс при настъпване на злополука от всякакъв вид, както и при акутно заболяване.
 Активна грижа осигурява възможности за адекватна помощ благодарение на добрата координация и съвместна дейност на екипи от лекари, парамедици, лечебни заведения и специално обучени водачи на таксиметрови автомобили. Дейността се ръководи от денонощен КОЛ център за спешни случаи 0800 10 200, който спомага за бързите и професионални действия на различните звена в проекта, спрямо спецификата на всеки отделен случай.