Най-големите застраховки живот, изплатени за известни личности

ПУБЛИКУВАНО НА: 08 октомври 2014
Най-големите застраховки живот, изплатени за известни личности image

Звездите сключват застраховки за големи суми.

Марая Кери е застраховала краката си за 1 млн. долара, докато е снимала реклама за Gillette. Доли Партън е застраховала гърдите си за половин милион долара. Мадона е застраховала гърдите си за 2 млн. долара, макар те да са доста по-малки от тези на Партън.

Някои филмови студия застраховат живота на актьорите, с които снимат.

Вижте кои са най-големите застраховки живот, изплатени на звезди:

5. Уитни Хюстън – 300 000 долара

В момента на смъртта си Уитни Хюстън е имала само 29 000 долара в банката и е имала 4 млн. долара заеми. За звезда, която е продала над 170 млн. копия от албуми, това е ужасно.

Тя е имала застраховка живот за 312 000 долара. За много хора това е голяма сума, но за звезда от нейния ранг е нищо.

4. Майкъл Джексън – 3 млн. долара

След смъртта на Майкъл Джексън застрахователната компания е оспорила застрахователния иск. Управляващите наследството са се съгласили да бъдат изплатени 3 млн. долара от потенциалните 20 млн. долара, тъй като са се опасявали, че ако при химическия анализ бъдат открито наркотици в кръвта на Джексън, то може да не бъде изплатени нищо.

3. Дейл Ънрхард – 3.7 – 7 млн. долара

Той почина при катастрофа през 2001 година, когато колата му се подхлъзнала към стената в последната обиколка на Daytona 500.

Неговата вдовица Тереза Ърнхард се е опитала да поиска 3.7 млн. долара, като в началото й е отказано. Отборът на Ърнхард Richard Childress Racing и пилотът са имали уговорка за изплащане на 7 млн. долара на вдовицата му, ако той загине на пистата. Застрахователите Omaha Life Insurance първоначално са отказали, но след това е последвал съд и в споразумение.

2. Хийт Леджър – 10 млн. долара

Леджър е имал застраховка за 10 млн. долара, но не е ясно дали дъщеря му е получила целият размер, тъй като има вероятност свръхдозата, взета от него да е самоубийство. Наследниците и застрахователят се споразумяха извън съда, като сумата не е оповестена публично.

1. Пол Уокър – 50 млн. долара

Universal Pictures при всички положения ще получат голяма сума за смъртта на Уокър, защото той работеше с тях по нов филм, когато загина.

Те ще получат компенсации за това, че е трябвало да търсят друг актьор и да преработят продукцията си.

Разходите по Бързи и яростни 7 са достигнали 250 млн. долара, но застрахователят няма да плати за нищо, което не е директно свързано със смъртта на Уокър. Те могат да получат до 50 млн. долара.