Най-лудата кола в Лос Анджелис

ПУБЛИКУВАНО НА: 22 ноември 2013
Най-лудата кола в Лос Анджелис image

Лос Анджелис е изпълнен с нови лъскави коли, но една от тях се отличава, пише изданието Wired. Това е автомобил като никой друг, огромен кабриолет с висока проходимост и небивал дизайн.

Въпросният автомобил се нарича Youabian Puma и е изложен в една от страничните зали на автосалона. Въпреки това обаче интересът към него е голям. Провокиран е най-вече от респектиращите размери на колата - дължината й достига цели 6.15 метра, а височината и широчината на гумите й са съответно 1.1 и 0.53 метра. Самите гуми са за офроуд, а проходимостта се подпомага и от огромния просвет - 22.9 см.

Това обаче не е всичко. Puma е кабриолет, при това с твърд покрив. Той е електрически, разполага с над 20 сензора и сработва за 30 сек. Двигателят пък е V8 с обем 7.0 литра, доставя 505 к.с. и ускорение от място до 60 мили в час за 5.9 сек. Разходът на гориво не е ясен, но пък се знае, че Youabian Puma има два резервоара, всеки с вместимост 68 литра. Според непотвърдена информация потреблението в града е 16 л/100 км, а това на магистрала - 10.6 л/100 км.

Общата маса на возилото също не се съобщава. Инженерите обаче са опитали да я снижат максимално, залагайки на купе от фибростъкло и шаси от алуминий и стомана.

Цената също е впечатляваща - 1.1 млн. долара.

 

Източник : dnes.bg