Най-странните застраховки на звездите

ПУБЛИКУВАНО НА: 29 март 2016
Най-странните застраховки на звездите image

Спортистите и знаменитостите силно зависят от външния си вид и физика, за да се препитават, но някои отиват далеч в опитите си да ги защитят. За мнозина може да изглежда скандално, но звездите се охарчват сериозно за застрахователни полици, покриващи анатомични активи, стоящи в основата на техния успех, съобщи CNBC.Въпреки че са рядкост, застраховки на части от тялото се правят от десетилетия. Още през далечната 1920 г., известният с кривогледството си клоун от немите филми Бен Търпин, застраховал очите си, в случай че някога спрат да сочат в различни посоки, според списание Time. Ето девет примера за известни личности със странни застрахователни полици, подбрани от CNBC: 

1. Джеф Бек 

Част от тялото: ПръстиЗастрахователна сума: 1 млн. долара за всеки пръстЛегендарният китарист и бивш член на групата Yardbirds Джеф Бек може да е виртуоз на своя музикален инструмент, но тепърва има да усъвършенства кулинарните си умения. След инцидент в кухнята, който поставя под заплаха кариерата му, Бек решава да застрахова всеки от своите пръсти за по 1 млн. долара. Злополуката настъпила през 2009 г. Бек рязал моркови за яхния, когато ножът му се изплъзнал, отсичайки върха на левия му показалец, уточни Profit.bg. За негово щастие в болницата спасили пръста и кариерата му, а понастоящем каквато и непоправима вреда да споходи пръстите на китариста, то най-малко финансовото му бъдеще ще бъде подсигурено. 

2. Америка Ферера

Част от тялото: УсмивкаЗастрахователна сума: 10 млн. долараАмерика Ферера е известна с ролята си в телевизионния сериал „Грозната Бети”. Там тя е грозното пате със скобите за чене. В реалния живот обаче на актрисата не є се налага да носи брекетите, с които се подвизава на екрана. През 2006 г., компанията GlasoSmithKline, която произвежда пастите за зъби Aquafresh купува от Lloyd’s застрахователна полица за усмивката на Ферера, на стойност 10 млн. долара. Полицата е част от национална програма „Усмивки за успех”, с която се събират пари за безплатна стоматологична помощ за жени, които се намират в преходно положение от социални помощи към работа.

3. Брус Спрингстийн

Част от тялото: ГласЗастрахователна сума: 6 млн. долараЛюбимият син на Ню Джърси е застраховал любимия глас на Ню Джърси за 6 млн. долара, според Time.com. Известен с вечните си хитове като „Born to Run” и „Dancing in the Dark”, Брус Спрингстийн има двуцифрен брой платинени и златни албуми. Супер звездата на рокендрола е закупил полица от Lloyd’s като предпазна мярка, в случай че някога загуби или сериозно увреди гласа си. Според Business Week, Lloyd’s не може да разкрие от кога е договора, но в него има параграфи с дата 1988 г. 

4. Хайди Клум

Част от тялото: КракаЗастрахователна сума: 2,2 млн. долараПопулярната най-вече като модел на Victoria Secret, Хайди Клум имаше застраховка за краката на стойност 2,2 млн. долара в лондонската компания Phillips De Pury, докато беше представител на епилаторите Braun. Ако 2,2 млн. ви се струва странна сума, тя е такава, защото заради белег левият крак на топмодела е оценен на 200 000 долара по-малко от десния крак. 

5. Кийт Ричардс

Кийт Ричардс, основател и солист на Rolling Stones, знае какво точно го е издигнало там, където е в момента. Той също има полица за 1,6 млн. долара от Lloyd’s. Тя покрива ръцете, които са му помогнали да стане един от най-великите китаристи на всички времена. В интервю за списанието Fortune, китаристът показва ръцете си и заявява: „Това е бизнес” и като всеки друг бизнес Ричардс полага грижи за финансовите си интереси.

6. Холи Мадисън

Част от тялото: ГърдиЗастрахователна сума: 1 милион долараБившето гадже на Хю Хефнер и звезда от риалити шоуто „Светът на Холи” застрахова гърдите си с полица за 1 млн. долара от Lloyd’s през миналата година. След участието си в риалити шоуто „Съседки”, Холи се прочу със своето тяло и по-специално - с гърдите си. Решението да сключи такава застраховка обаче било провокирано от участието по монокини в представлението „Пиипшоу” в Лас Вегас, според списание People. „Чух за хора, които са застраховали части от телата си и се запитах защо не? Защото ако нещо се случи с гърдите ми, то може да ме изкара от бизнеса за месеци и най-вероятно бих пропуснала милиони долари”, споделя самата Холи пред People. 

7. Трой Поламалу

Част от тялото: КосаЗастрахователна сума: 1 млн. долараЗащитникът на „Питсбърг Стийлърс” в мача на звездите по американски футбол е известен не само с уменията си на терена, а и с косата си. Поламалу твърди, че за последно е подстригвал косата си през 2000 г. Говори се, че преди игра отделя по 45 минути само в грижи за нея. Преди няколко години футболистът стана представител на шампоана Head & Shoulders на Procter & Gamble и от тогава компанията е направила твърде много, за да защити косата му, включително чрез застраховка за 1 млн. долара от Lloyd’s. Полицата може да се окаже полезна, тъй като според правилата на Националната футболна лига, косата е част одеждите на играча и е позволено да се дърпа, при опитите на противниковите футболисти да го съборят. Поламалу вече лично изпита това правило, когато през 2006 г. беше задържан за косата.

8. Доли Партън

Част от тялото: ГърдиЗастрахователна сума: 600 хил. долараКънтри певицата може да е известна със своя глас, платинено-русата си коса и хитове като “Jolene” и “9 to 5”, но тя е застраховала един друг свой важен актив - гърдите. Доли може би нямаше да е Доли, ако не беше гръдната обиколка с размер 40DD. Затова певицата си е осигурила застрахователно покритие, ако нещо им се случи. Всяка от нейните гърди е оценена на 300 000 долара, или общо 600 000 долара.

9. Егон Роне

Част от тялото: Вкусови рецепториЗастрахователна сума: 400 хил. щатски долараЕгон Роне, роден в Унгария британски емигрант, имал полица от Lloyd’s, която покрива вкусовите му рецептори, оценени на 400 хил. долара. За неговия гид за ресторанти Egon Ronay’s Guide to British Eateries се казва, че е могъл да създава и разбива, както репутации на ресторанти, така и кариери на готвачи. Въпреки, че Егон е послал пътя за успеха на готвача Гордъм Рамзи, самият кулинарен критик изпитвал отвращение към готвачите от телевизията и веднъж възкликнал, че „Рамзи и Оливър вече не са готвачи, а бизнесмени”. Застраховката е покривала вкусова чувствителност на рецепторите му и е гарантирала обезщетение, в случай че я загуби. Егон почина през 2010 г. на 94-годишна възраст.