Не се очаква увеличение на цената на „Гражданска отговорност"

ПУБЛИКУВАНО НА: 25 април 2014
Не се очаква увеличение на цената на „Гражданска отговорност

"Застраховката „Гражданска отговорност" на автомобилистите е валидна срещу една платена премия за целия срок на договора за територията на страните членки на ЕС и европейското икономическо пространство, което включва допълнително Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, плюс още три държави страни по многостранното споразумение между всички тези страни - тези три държави са Андора, Швейцария и Сърбия." Това каза в сутрешния блок на bTV зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн.

"На шофьорите не може да им бъде отказано обезщетение на територията на тези страни, понеже застраховката е валидна, независимо плащани и правени ли са отстъпки или не. В случай на нарушение от страна на застрахователя хората могат да се обръщат и към нас", добави Агайн.

"Сравнително от скоро са при нас сигналите за подобни нарушения и затова все още глобите и санкциите от наша страна не са много на брой. В никакъв случай не смятам, че ще се увеличи цената на застраховката „Гражданска отговорност" след указанията, които даваме на шофьорите по отношение на исканите допълнителни такси", добави зам.-председателката на комисията.


Източник: Insurance.bg

Прочети повече на: http://insurance.profit.bg/news/Ne-se-ochakva-uvelichenie-na-tsenata-na-%e2%80%9eGrazhdanska-otgovornost/nid-112256.html