Няколко типа хора, които вярват, че не се нуждаят от застраховка "Живот"

ПУБЛИКУВАНО НА: 08 ноември 2016
Няколко типа хора, които вярват, че не се нуждаят от застраховка

Все повече се увеличава процентът на българите, които смятат, че не се нуждаят от застраховка "Живот" и не намират никакъв реален смисъл в акта на животозастраховането. За това се надяваме с тази статия да ви накараме да се замислите и да помислите на първо място за това какъв живот предстои на вашето семейство, ако, недай си боже, с вас се случи нещо.

Хората с малки доходи

За хората, които имат малки доходи, застраховката "Живот" се явява излишен и най-вече непосилен разход. За това повечето от тях дори и не се замислят да си направят такава, като не предвиждат факта, че ако им се случи най-лошото, семейството им може буквално да гладува. Този тип хора обикновено мислят как да преживеят ден за ден и не поглеждат към бъдещето.

Най-често обаче се получава така, че тези, които имат малки доходи, могат да измислят безброй причини защо не искат да застраховат живота си, а след това без капка притеснение да дадат 5 лева за кутия цигари. Може би това е групата на хората, които най-трудно бихме успели да убедим защо е важно животозастраховането.

Хората със силна вяра в Бог

Не са малко хората, които имат силна вяра в бога и оставят на него да носи цялата отговорност за живота им. Специално за този тип вярващи ще споделим една интересна притча: Случило се огромно наводнение и всеки тръгнал да се спасява както успее, но имало един, който твърдо вярвал, че не е нужно да върши нищо, тъй като бог е с него и ще го спаси. За това когато до него дошъл човек с лодка, който му предложил място в нея, той отказал. Тази случва се повторила още два пъти, докато накрая вярващият не се удавил. Когато отишъл на небето при бога и го попитал защо не го спаси, господ отговорил, че му е изпратил цели три лодки, но той не е приел нито една от тях... За това на този тип хора можем да кажем само, че няма лошо да вярват в бога и неговите чудеса, но трябва винаги да помнят, че само те са тези, които наистина могат да си помогнат.

Хора, които имат собствен бизнес

Хората, които са успели да развият успешен собствен бизнес обикновено гледат на застраховката "Живот" като на нещо напълно излишно. Според тях в случай на смърт на бизнесмена неговото семейство и наследници са напълно способни да продължат бизнеса в кратки срокове и така да запазят нивото на приходите. Този тип хора никога не се замислят, че при евентуален фатален край на близките им веднага ще им бъде нужна немалка сума пари за покриване на разходите по погребение и т.н.

Хората, които не знаят какво е застраховка "Живот"

Да, всички сме чували израза "Застраховка "Живот", но истината е, че не всички го подплатяват със знания за това какво наистина е нейното реално значение. Ако и вие имате чувството, че не сте наясно с всичко, което предлага животозастраховането, можете да се свържете със застрахователен консултант, който ще отговори на всичките ви въпроси, или да прочетете повече за нея тук.