Няма да повярвате срещу какво се застраховат хората

ПУБЛИКУВАНО НА: 23 август 2013
Няма да повярвате срещу какво се застраховат хората image

В днешния несигурен свят застраховането се превръща във все по-обичайна практика. Освен здраве или движима и недвижима собственост, можете да се застраховате и от най-различни природни бедствия или инциденти. Това, разбира се, не е всичко? Например, съществува тенденцията известни личности да застраховат части от тялото си. Ако не у нас, това поне е вярно за "страната на неограничените възможности" - САЩ.

Представяме ви някои от неподозираните неща, станали предмети на застраховане, според „Лайкс“.

Парична награда 

Уиски компанията Cutty Sark веднъж предложила 1.5 милиона долара награда, ако чудовището от Лох Нес е доведено при тях живо. Въпреки очевидната шега, компанията все пак решила да се застрахова, че няма да плати тази награда в случай, че някой все пак изпълни условията. 

Смърт, причинена от падащи части на сателит

Тревожите ли се, че сателит може да изпадне от орбитата, да се разбие в дневната ви и убие любимите ви хора? Че кой не се! В случай, че това наистина се случи, в Щатите можете да се застраховате за съдействие след загубата ви. В някои случаи, условието дори е включено в жилищните застраховки.

Ако сте работодател, сте наясно, че съществуват някои неща, които могат да накарат подчинените ви да си тръгнат на тълпи. Може би си мислите, че говорим за уважение, по-добро заплащане или социални придобивки, но очевидно в Англия нищо не пропъжда служител по-бързо от лотарийна печалба. Работодателите там могат да имат застраховка срещу напускането на двама или повече служители в случаи на печалба от лотарията. Все пак, това е толкова редовно събитие...

Първа дупка

Често срещано е за голф курс да обещае парична награда за уцелване на първа дупка. Почти невъзможно е, но все пак голф курсовете могат да се сдобият с полица, която да покрие разходите от тяхна страна.

Игрално шоу

Сещате ли се за някое шоу, което обещава много пари? Американската версия на популярното „Кой иска да бъде милионер?“ е застраховано за най-големите суми. Това означава, че застрахователната им компания плаща определени награди от страна на шоуто.

Наддаване на килограми

Тревожите се, че ще наддадете няколко килограма през ваканцията? Актрисата Бет Дейвис няма нужда да се стресира излишно за това. Тя се страхува, че и най-малкото колебание в теглото й може да означава загуба на печала и застрахова своята талия за 28 000 долара през 1930 г. (днес те се равняват на повече от 350 000 долара).

Източник: econ.bg