Пампорово с искания за хиляди към застрахователите

ПУБЛИКУВАНО НА: 19 март 2015
Пампорово с искания за хиляди към застрахователите image

Няколкостотин хиляди лева искат "Пампорово" АД от застрахователите заради щетите, претърпени от поредицата бедствия през тази зима, съобщи изпълнителният директор на дружеството Мариан Беляков.

По негови данни през този зимен сезон се отчита 7% ръст на туристи досега в Пампорово, а увеличението би било по-значимо, ако не бяха се случили бедствените ситуации в региона.

Според БТА от "Пампорово" АД очакват отговор от застрахователите относно оценката на щетите.Поради обилната снежна покривка, натрупана през март, курортът предвижда да удължи ски сезона до средата на април.

От дружеството информират, че свлачището, затворило от неделя пътя от Смолян за Пловдив, се превърна в поредното изпитание за Пампорово.

Пристигналите 200 гости от известния холандски туроператор "Корендон" стигнаха до курорта благодарение на коридор, осигурен по време на разчистване на затворения пътен участък край Бачково.

От "Пампорово" АД отчитат като изключителен успех договорираната за следващия зимен сезон чартърна програма с холандски туристи с директен полет от Амстердам до летище Пловдив.

Според Мариан Беляков през последните няколко седмици Пампорово беше "бомбардирано" от природни бедствия като поройни дъждове, обилни снеговалежи и спиране на тока.

По негови данни бедствените ситуации през тази зима в курорта са общо четири. В подобни условия туристи отменят пътуванията си, съкращават престоя или се отказват от планираната почивка.

Източник: profit.bg