Продадоха уникален автомобил на Джеймс Бонд за €730 хил.

ПУБЛИКУВАНО НА: 23 септември 2013
Продадоха уникален автомобил на Джеймс Бонд за €730 хил. image

Джеймс Бонд е един от най-популярните екшън герои в киното, който забавлява няколко поколения хора по цял свят с уменията и иновативните си джаджи, измъкващи го от неочаквани ситуации. Сега в Лондон се проведе търг проведен от компанията RM Auctions, на който бе продаден един от най-култовите автомобили от филмите за Джеймс Бонд. В случая става въпрос за Lotus Esprit Submarine Car, притежаващ уникалната функция да се движи под вода, съобщава bbc.

 Характеристика, която го превърна в един от най-популярните автомобили от поредицата след като бе управляван от Роджър Мур във филма „The Spy Who Loved Me” от 1977г. Неизвестният купувач на атрактивното возило трябваше да се бръкне с почти €730 хил., за да купи официално уникалния Lotus Esprit Submarine Car. Въпреки, че това е по-малка стойност от първоначалните очаквания на RM Auctions все пак е доста внушителна сума.

 Автомобилът е показван на множество изложения по време на снимките и след премиерата на филма, за да привлече вниманието на потребителите. След това, обаче е затворен в склад в Лонг Айлънд с предплатен наем от 10 години, но след неговия край никой не успява да намери неговия собственик. Съдържанието в него е продадено на търг и така нищо неподозиращо семейство се сдобива с Lotus Esprit Submarine Car на цена от едва $100 преди да попадне в ръцете на RM Auctions.

 

Източник: digital.bg