Руснак със застраховка "Живот" колкото на Майкъл Джексън

ПУБЛИКУВАНО НА: 09 септември 2013
Руснак със застраховка

В Русия бе изплатено рекордно обезщетение по застраховка "Живот". Застрахователната компания „СиВ лайф“ одобри през третото тримесечие за един от клиентите си обезщетение на стойност 105 млн. рубли (около 4,6 млн. лева) по няколко договора за спестовно животозастраховане.

Застрахованият бил сътрудник в голяма корпорация и имал договор със застрахователя от няколко години. В края на 2012 г. мъжът загинал в резултат на „противоправни действия на трети лица“.

От застрахователната компания не съобщават кой е бенефициент по полицата, но уточняват, че размерът на обезщетението е еквивалентен на компенсациите, платени на семейството на Майкъл Джексън за неговата смърт.

Представителят на „СиВ лайф“ определи обезщетението като „достатъчно голямо“ за Русия. За сравнение, всички останали плащания на компанията за първото полугодие възлизат на 32 млн. рубли.

Според застрахователи, това е най-голямото до момента обезщетение в историята на руското застраховане. Досега най-голямото обезщетение в страната бе в размер на 1,4 млн. долара от „Ингосстрах-живот“ - за инвалидизиране първа група на клиент.

За смърт на застрахован досега са плащани по-малки суми - 40 млн. Рубли от „Allianz живот“ и 11,6 млн.рубли – от „Согаз живот“.

 

Източник: econ.bg