Тази кола представлява бъдещето на Maserati

ПУБЛИКУВАНО НА: 08 май 2014
Тази кола представлява бъдещето на Maserati image

Тази седмица се провежда годишната среща на акционерите на Fiat Chrysler Automobiles, а марката Maserati на компанията зарадва почитателите си с новината, че концептуалният модел Alfieri ще влезе в производствена фаза.

Mоделът Alfieri е кръстен на най-известният от петимата братя, които основават компанията, и бе представен по-рано тази година на автомобилното изложение в Женева, с което бе отбелязан 100-годишният юбилей на марката.

Продажбите на Alfieri се очаква да започнат през 2016 г., като година по-късно ще бъде пусната и кабрио версия. Преди време моделът се очакваше да замести легендарния GranTurismo на компанията, но вместо това Alfieri ще бъде произвеждана заедно с настоящия модел.

Според презентацията на Maserati всички модели Alfieri ще бъдат оборудвани с V-6 двигател на компанията. Моделите със задно задвижване ще имат двигател с 410 конски сили, докато тези 4х4 ще са двигатели или с 450 или с 520 конски сили.

Интересното е, че от Maserati обявиха в същата презентация, че ще спрат производството на кабрио версията на GranTurismo и ще представят нов модел GranTurismo купе до 2018 г.

Източник: Insurance.bg

Прочети повече на: http://insurance.profit.bg/news/Tazi-kola-predstavlyava-budeshteto-na-Maserati/nid-112295.html