Заместник шефът на Vienna Insurance подава оставка

ПУБЛИКУВАНО НА: 02 декември 2013
Заместник шефът на Vienna Insurance подава оставка image

Заместник изпълнителния директор на Vienna Insurance Group AG Франц Косина ще подаде оставка, след като пое отговорността за загубите на компанията в Италия, които намалиха печалбата на най-голямия австрийски застраховател за третото тримесечие с 30%.

Печалбата за третото тримесечие пада до 77 млн. евро, в сравнение със 110 млн. евро година по-рано, съобщи компанията в тримесечния си отчет. Понижението бе причинено от “огромния ръст” в заведените искове при автомобилните застраховки в Италия и “ценовата война” в Румъния, според Vienna Insurance.

Представянето на компанията може да се характеризира като на приливи и отливи, казва в отчета главния изпълнителен директор Петер Хаген. Предвид “силно негативното представяне” на автомобилното застраховане в Италия Косина ще напусне компанията до 31 декември.

Оставката на Косина е “пример за нашата корпоративна култура,” при която ръководителите поемат отговорност за случващото се в подразделенията, които са под техен контрол, е заявил Хаген по време на пресконференция. 

Източник: profit.bg