Застраховат кабинета за 43 милиона

ПУБЛИКУВАНО НА: 29 ноември 2013
Застраховат кабинета за 43 милиона image

Министерският съвет ще бъде застрахован за 43 милиона лева. Информацията за обществената поръчка, с която се търси застраховател на имотите на правителството, е пусната във вторник на сайта на ведомството, а крайният срок за подаване на офертите е 20 декември тази година.

В офертата не се посочва сумата, която правителството е готово да плати за застраховка на имуществото си, но е ясно, че договорът ще бъде сключен за две години - от февруари 2014 година до края на декември 2015 година, а експертите ще изберат най-ниската ценова оферта. В предмета на договораq освен всички имоти на правителството в София, Евксиноград, Приморско, Шабла, Свети Константин и Елена са още и земеделските култури в Евксиноград, както и имуществото на администрацията като лаптопи, машини, стопански инвентар. Общата застрахователна сума за имотите и прилежащите им съоръжения, както и техникатаq е около 43 милиона лева.

Само административната сграда на "Дондуков" 1, където се намират и кабинетите на премиера и неговите заместници, е оценена на 21 259 600.56 лв., съобщи standartnews.com. В застрахователната полица трябва да фигурират основните застрахователни покрития - пожар, бедствия, земетресение, наводнение, стачки, граждански вълнения, бунтове, размирици, палеж, взривяване, чупене на стъкла, тероризъм, кражба чрез взлом или грабеж. 

Източник: profit.bg