Започва строителството на участъка Белокопитово-Каспичан от АМ Хемус

ПУБЛИКУВАНО НА: 28 август 2013
Започва строителството на участъка Белокопитово-Каспичан от АМ Хемус image

На 29 август, четвъртък, започва строителството на участъка Белокопитово-Каспичан от автомагистрала "Хемус", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Общата дължина на отсечката е 4,898 км. Като част от нея ще бъде изграден и най-големият пътен възел у нас - "Белокопитово", през който ще се осъществява връзката с път I-2 Русе-Варна и път I-4 Коритна-Белокопитово.

Проектът е по програмата "Ново строителство" на АПИ и се финансира изцяло със средства от държавния бюджет.

Договорът е на с стойност над 65,7 млн. лв. с ДДС.

Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от "АМ Черно море" АД, а строителният надзор ще осъществява "Пътинвестинженеринг" АД.

На символичната първа копка на обекта, която ще бъде направена утре край село Панайот Волов, ще присъства инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на АПИ.

Междувременно консорциум "Обход Монтана" започва строителството на обходния път около Монтана, който е с дължина 12,5 км и се финансира с 46,5 млн. лева от Кохезионния фонд на ЕС и от бюджета на България, съобщиха от общината в Монтана.

Пътят ще преминава през землищата на три съседни на Монтана села. По него са предвидени по две ленти за движение във всяка посока.