Застрахователите в Китай предлагат странни полици

ПУБЛИКУВАНО НА: 02 септември 2014
Застрахователите в Китай предлагат странни полици image

Детето ви побеснява и чупи нещо? В Китай застрахователите предлагат застраховка срещу това. Нещо като „застраховка лошо дете“.

Китайските застрахователи предлагат обезщетения и за някои други странни ситуации, като: забременяване на булката преди медения месец, отпадане на вашия отбор от световното първенство, изгаряне на езика с гореща напитка и др.

Застрахователите в Китай търсят нови начини, за да привличат клиенти на конкурентния пазар. Тези полици са с цел чист маркетинг и често са само промоционални, като се предлагат за кратък период от време.

Китайската Ping An Insurance Group Co е втората най-голяма животозастрахователна компания в света по пазарна стойност. Тя предлага застраховка „неочаквана бременност пред меден месец“, която изплаща обезщетение, в случай че се наложи да отмените пътуването си поради споменатата причина. Тя има и полици за обезщетение на жени след развод.

Много от застраховките се въртят около женитбата и развода. Компанията казва, че целта им е да предлагат иновативни продукти, като едновременно с това помагат на хората да решат важни житейски проблеми.

Sino-Life Group Ltd предлага застраховка, в случай че детето ви счупи нещо у вас. Рекламният слоган е „Детето е виновно, но нека да платим“. Тази застраховка струва 44 юана (7.16 долара) и максимума на обезщетение е 100 000 юана за 12 месеца.

Същата компания предлага и застраховка в случай, че формулата, с която храните бебето си бъде спряна от магазините.

По време на световното първенство в Бразилия компаниите Ancheng и ZhongAn предлагаха обезщетение при напиване, както и обезщетение за болката, в случай, че китайският отбор отпадне. Ancheng предлага парично обезщетение, в случай, че изгорите езика си, докато ядете традиционна китайска гореща гозба.

Сред странните полици на Ping An и PICC са обезщетение, в случай, че нивата на смог надвишат определена норма за определен период от време.

Източник: Insurance.bg