Застраховка вече и срещу ебола

ПУБЛИКУВАНО НА: 27 октомври 2014
Застраховка вече и срещу ебола image

Отскоро вече предлагат на работещи в здравеопазването, щатски служители, трудова застраховка срещу ебола. Застрахователната компания, предлагаща тази нова застраховка е  Epic.

От най-голямото разпространение на ебола в историята досега са починали най-малко 4 877 души, като по-голяма част от жертвите са в Западна Африка. Разпространяването на болестта накара някои застрахователи да я изключат от своите полици, макар засега да има смо три случая на ебола в САЩ.

Покритието за ебола е било добавено към вече съществуваща полица, която включва ХИВ, хепатит B и хепатит C, заяви президентът на Epic Ричард Косински.

Цената на индивидуалната полица е вдигната с 10 долара до 269 долара на година с включването на ебола, добавя той.

Първата болница, която се е възползвала от полицата е Centinela Hospital Medical Center в Ингълууд (Калифорния), се казва в изявление на Epic.

Ако заразеният е прихванал болестта в САЩ, то той трябва да уведоми за това в рамките на между 24 и 48 часа след поставената диагноза, в противен случай полицата спира да важи.  

По застраховката се изплащат 200 000 първоначално за ХИВ, хепатит B и C, както и допълнителни 20 000 на месец в продължение на до 10 месеца за ебола от диагностицирането до завръщането на лечението.

Източник: profit.bg