Застрахователни компании отказват да застраховат автомобили Range Rover в Лондон

ПУБЛИКУВАНО НА: 28 октомври 2014
Застрахователни компании отказват да застраховат автомобили Range Rover в Лондон image

Автомобилите от марка Range Rover са предпочитани от богатите и известните, заради своя луксозен интериор и мощните си двигатели.

След поредица от кражби в английската столица, обаче собствениците на Range Rover в Лондон може да имат проблеми със застраховането им, тъй като компаниите отказват да ги застраховат.

Застрахователите приемат да застраховат тези автомобили, само ако собствениците разполагат с подземен гараж или сигурно място, където да паркират.

В последните месеци застрахователни брокери и застрахователи многократно са искали срещи, за да обсъдят този въпрос.

Безключовото запалване е една от причините, които превръща автомобилите в мишена на крадците. Свободно предлаганите в eBay електронни устройства, обезвреждат защитата на автомобилите и по този начин многократно улесняват работата на автоджамбазите.

Според Thatcham Research в периода януари-юли тази година в Лондон са откраднати 294 автомобила Range Rover Evoque и Sport. За сравнение за същия период броят на откраднатите автомобили BMW X5, който се конкурира с Range Rover, e едва 63.

Имотният консултатнт, Кийт Даули, е сред собствениците на Range Rover, на който е била отказана застраховка. След като предишният му Range Rover бил отркраднат, този месец той отново си купува автомобил на марката. Той твърди, че Range Rover му казали, че застраховката е негов проблем.

Наложило му се да каже: ‘Не, това е ваш проблем, току-що си купих кола за 100 000 паунда от вас. Ако не мога да я застраховам, не мога да я карам, а ако не я карам, тогава не я искам’. В крайна сметка той успял да застрахова автомобила, макар и в друга компания.

Пред Daily Mail, говорител на Jaguar Land Rover заявил:  ‘Нашите автомобили продължават да отговарят на изискванията на застрахователната индустрия. Въпреки това ние приемаме този въпрос много сериозно’.

Източник: profit.bg