Тотален контрол на скоростта по пътищата през следващите 24 часа налага МВР

ПУБЛИКУВАНО НА: 29 октомври 2014
Тотален контрол на скоростта по пътищата през следващите 24 часа налага МВР image

Операция „24 часа контрол на скоростта“ ще се проведе на 29 и 30 октомври на територията на цялата страната. От МВР съобщиха, че в рамките на денонощие ще се извършва тотален и постоянен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства по пътищата.

Операцията е част от предприетите от Пътна полиция мерки за подобряване на пътно-транспортната обстановка в страната и е първата по рода си в България. Тя се прилага успешно в някои водещи европейски държави, сред които Германия.

Голяма част от тежките пътни инциденти със загинали и ранени на пътя се дължи на превишената или несъобразената с пътните условия скорост, става ясно от анализ на ГД „Охранителна полиция“. Сходна е ситуацията и в останалите държави от Европейския съюз.

От 17 октомври на електронен адрес safetyroads@mvr.bg гражданите могат да подават предложения за местата за извършване на контрол на скоростта, припомнят от МВР. Информацията, постъпила на сайта ще бъде анализирана от териториалните структури на Пътна полиция и такива места ще бъдат включвани като точки за контрол.

 Източник: manager.bg