5 начина да предпазим дома си от нежелани посетители

ПУБЛИКУВАНО НА: 25 август 2017
5 начина да предпазим дома си от нежелани посетители image

Всяка година с идването на летния сезон увеличава и броят на домашните кражби. Ето няколко съвета как може да предпазим любимия дом:

1.Преди да излезете от дома си,особено за по-дълъг период от време, огледайте внимателно дали прозорците са затворени.Хубаво е прозорците на вратите и балконите да са добре укрепени.В 80% от случаите крадците влизат през прозорците.

2.Оборудвайте се с таймер, който да включва осветлението само вечер. Ако оставите светлините включени, дори през деня, това може да ви изиграе лоша шега.Ако вашето жилище е мишена за някой - той ще забележи ,че лампите светят постоянно.

3.Бъдете внимателни кой пускате в дома си! Дни преди да предприеме обир, един опитен крадец проучва добре терена - той може да е влязъл в дома Ви и да предлага различни услуги - почивстване,ремонтни дейности,доставка на храна. Това му дава добри възможности да огледа жилището Ви.

4.Инвестицията в защита на дома никога не е лоша и излишна - СОТ или друг вид алармена система, камера (дори и добра реплика на истиснка), добре подсигурена брава.Препоръчват се брави с манганово покритие на цялата кутия на бравата.

5. Ако Ви предстои пътуване за няколко дни, не съобщавайте това на много хора. Предупредете децата или близките Ви също да не го правят.

Не е задължително да имате затсраховка на дома, но е силно препоръчително.