Пет начина да предпазим дома си от крадци по време на Великденските празници

ПУБЛИКУВАНО НА: 04 април 2018
Пет начина да предпазим дома си от крадци по време на Великденските празници image

1.Преди да излезете от дома си,особено за по-дълъг период от време, огледайте внимателно дали прозорците са затворени.Хубаво е прозорците на вратите и балконите да са добре укрепени. В 80% от случаите крадците влизат през прозорците.

2.Оборудвайте се с таймер, който да включва осветлението само вечер. Ако оставите светлините включени, дори през деня, това може да ви изиграе лоша шега.Ако вашето жилище е мишена за някой - той ще забележи ,че лампите светят постоянно.

3.Бъдете внимателни кой пускате в дома си! Дни преди да предприеме обир, един опитен крадец проучва добре терена - той може да е влязъл в дома Ви и да предлага различни услуги - почивстване,ремонтни дейности,доставка на храна. Това му дава добри възможности да огледа жилището Ви.

4.Инвестицията в защита на дома никога не е лоша и излишна - СОТ или друг вид алармена система, камера (дори и добра реплика на истиснка), добре подсигурена брава.Препоръчват се брави с манганово покритие на цялата кутия на бравата.

5. Ако Ви предстои пътуване за няколко дни, не съобщавайте това на много хора. Предупредете децата или близките Ви също да не го правят.

Не е задължително да имате застраховка на дома, но е силно препоръчително.