Ръст бележат продажбите на нови автомобили в България

ПУБЛИКУВАНО НА: 19 юли 2018
Ръст бележат продажбите на нови автомобили в България image

По данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители, към месец юни 2018г., продажбите на нови автомобили в България, са се увеличили с 11,9%. От началото на годината, броят на регисрираните нови коли у нас са 18 082 - 21,6% ръст спрямо същия период на 2017г. Очаква се тази тенденция да се запази и да има дори още по-голямо увеличение на продажбите до края на годината.

Вижте какво трябва да знаем за застраховка „Гражданска отговорност“ при закупуване на нов автомобил:

Aко сте купили нерегистриран автомобил, нов внос, трябва да сключите задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Тя ще ви бъде необходима при регистрацията на автомобила в КАТ.За сключване на полицата трябва да представите договор за покупко-продажба на автомобила. След като регистрирате колата в КАТ, отново трябва да се върнете при застрахователя,за да представите талона на МПС-то.

Ако купувате регистриран автомобил, продавачът е задължен да ви предостави всички документи по действащата застраховка – полица,контролен талон,зелена карта). След като вече имате необходимите документи, в срок от 7 дни, трябва да уведомите застрахователя или застрахователния брокер за извършената сделка. Това става с писмено искане за прехвърляне на правата по застраховката.