10 навика, които са предпоставка за вашия успех

ПУБЛИКУВАНО НА: 01 октомври 2013
10 навика, които са предпоставка за вашия успех image

Човек може да наблъска главата си с всевъзможни знания, но ако не показва какво знае, никой няма и да разбере. Всичко, свързано с успеха, зависи от това да бъдете забелязани, пише AskMen, а това става, когато човек показва какво може и знае.
Ако успеете да усвоите следните навици, ще представите качествата си пред света (дискретно, разбира се). Просто гледайте как реагират хората на вас.

Хвалете се дискретно

Тук трябва да се наблегне основно на думата дискретно. Ако постоянно тръбите за всичките си постижение и скъпи придобивки, ще изгубите уважението на всички. Хората трябва да знаят, че успявате, без да приличате на самохвалко; вкарвайте нещата в разговорите незабелязано. Споменавайте за постиженията си между другото и без да влизате в подробности или пък ги използвайте в различни истории.
Не говорете обаче изцяло за себе си. Засвидетелствайте уважение, когато трябва. Признавайки успеха на хората около вас, подготвяте почвата да ви се отговори със същото в бъдеще.

Бъдете добри в общуването

Чудите ли се защо компаниите в днешно време харчат толкова много пари за пиар? Причината е, че ефективното общуване никога не е било по-важно. Трябва да разполагате с точните думи, за да предадете точното значение и да елиминирате всякаква възможност за погрешна преценка от страна на хора, които само търсят кусури. Подбирайте внимателно думите си. Бъдете конкретни и обръщайте внимание на контекста. Думите могат да бъдат изкривявани до неразпознаваемост, ако не се използват внимателно. Ако не можете да кажете нещо добро за някого, по-добре не си правете труда да казвате каквото и да било.

Слушайте другите

Не просто кимайте в очакване да приключат, а наистина ги слушайте. Никога не знаете колко ценна информация може да излезе от една обикновена закачка например.

Оттегляйте се с финес

Понякога просто се налага да прекратите даден разговор или да напуснете важна компания бързо. Можете просто да стоите там и да слушате учтиво, но имате по-важни неща за правене. Успелите хора знаят как да насочват разговора с класа и могат да сложат край също толкова елегантно. Не си измисляйте извинения за напускането си, защото не е нужно. Освен това извиненията звучат нечестно. Вместо това благодарете на отсрещната страна за времето и се сбогувайте. Това е.

Tрябва да се справяте със ситуациите със стил

Бъдете осведомени за по-изтънчените неща в живота Може да сте истинска енциклопедия по отношение на спорта, но какво от това. Успелият човек е познавач, бонвиван, човек, чийто характер може да бъде описан точно само с френски думи. Познаването на по-изтънчените неща показва класа и култура. Показва, че можете да се държите като с равен хора на високо ниво. Така че четете книги, посещавайте музеи и работете върху класата си.

Имайте добри обноски

Говорете пред публика Крайно време е да се отърсите от страха си от публичното говорене. Много малко велики мъже са били и отшелници. Упражнявайте се като говорител пред приятели например. Когато можете без притеснения да говорите пред повече хора, се сдобивате с нова публика, пред която да разкриете знанията си. Ето още нещо: Добрите оратори се срещат рядко и по тази причина винаги им се възхищават за увереността и лекотата, с която го правят.

Поддържайте мрежа от контакти

Колкото повече хора познавате, толкова повече възможности ще имате. Да познавате много хора, означава че ви харесват и сте търсени. За да поддържате мрежа от контакти обаче се изисква работа. Трябва да връщате телефонните обаждания и да отговаряте на имейлите бързо. Стремете де са гледат на вас като на заслужаващ доверие и благонадежден. Разговорите с хора ежедневно правят чудеса. Всеки от хлебаря до човека, който седи до вас в автобуса, може да е потенциална връзка за нещо добро. Трябва също така да правите услуги на хората, дори и ако не очаквате да ви се отблагодарят. Повечето хора знаят как да се отблагодаряват и вашата доброта ще ви се отплати някой ден, вероятно двойно.

Пътувайте

Това не означава да правите тен, докато се излежавате на плажа. Тук става въпрос за разширяването на вашите хоризонти, като посещавате различни места. Когато пътувате, това показва, че се интересувате от света и искате да попиете различни неща и от други култури. Тези, които пътуват много, също така имат интересни истории за разказване. Те очароват хората с разкази за чужди земи. Те са се сблъсквали със звуци, ухания и гледки, с които мнозина не са, и с радост ги споделят. Превод: Човек, който пътува много, е широко скроен и е по-малко вероятно да се вкопчи в някакви фанатични идеали.

Имайте положителна нагласа

Случвало ли ви се е да прекарате един следобед с някой темерут и после да си го спомните като невероятно преживяване? Разбира се, че не. Никой не харесва такива хора. Трябва да излъчвате положителна енергия, на която хората да се радват. Трябва да сте кладенец на вдъхновение и да показвате, че сте уверени и контролирате съдбата си. Така че спрете да бъдете човекът, който винаги се притеснява. С притеснения няма да постигнете нищо. Ако обаче се усмихвате, източник сте на удоволствие и се възползвате по най-добрия начин от настоящето, това вече е нещо друго.

Обличайте се добре

Това как е изглеждате, е първото нещо, което хората виждат, и първо нещо, по което ви съдят. Ето кои основните неща: Обличайте се според това какво е модерно в момента. Поддържайте се добре и бъдете гладко избръснати. Ухайте добре, но не прекалено силно.

Източник: profit.bg