Нов премиум автомобил от Volkswagen

ПУБЛИКУВАНО НА: 30 септември 2013
Нов премиум автомобил от Volkswagen image

По време на предстоящото през януари следващата година автомобилно изложение в Детройт Volkswagen ще представи концепт на нов голям седан от т.нар. премиум клас. Очаква се в бъдеще именно тази лимузина да замени недостатъчно популярния Phaeton.

Много от експертите в автомобилния бранш са на мнение, че VW не се нуждае от подобен автомобил и най-логичната стъпка е Phaeton да бъде свален от поточните линии, без да се търси негов заместник. Не така обаче считат от VW. Немците са на мнение, че вървят по правилен път.

Според тях именно наследникът на Phaeton ще подобри имиджа на марката. Според предварителни данни новата лимузина ще се отличава от сегашната дизайнерска линия на Phaeton, като в нея ще присъстват всички съвременни отличителни черти, с които се характеризират останалите модели на VW.

Освен това новото премиално VW ще разполага с всички съвременни системи за активна и пасивна безопасност, аналози на които в момента се интегрират в новата S-Klasse на Mercedes-Benz. Дали новата лимузина ще се наложи на пазара предстои да разберем.