10-те най-красиви автомобила за 2013-а според Forbes

ПУБЛИКУВАНО НА: 16 август 2013
10-те най-красиви автомобила за 2013-а според Forbes image

Американското издание Forbes публикува доста странна класация на най-красивите нови автомобили в света. Странна е, защото този рейтинг се появява в средата на годината, а както знаем през септември предстои най-важният автомобилен форум - салонът във Франкфурт, където ще бъдат показани още доста красиви автомобили. Така че започваме с уговорката, че не сме съгласни с всички предложения от топ 10, а вашите мнения по темата можете да изразите в коментарите по-долу. В журито, което съставя класацията на 10-те най-красиви автомобила на 2013-а, участват специалисти от три издания - портала Jalopnik, списанието Vanity Fair и клуб за редки и класически автомобили Classic Car Club. Ето какво се е получило.


Aston Martin CC100

Британската марка направи доста интересен автомобил, като с него отдава почит към легендарния спортен Aston Martin DBR1, вилнял по пистите през 50-те години на миналия век. В CC100 дизайнерите са се опитали да съчетаят ретро и футуристични форми.

McLaren P1


Хиперкарът с хибридно задвижване P1, който е дело на McLaren Automotive, има за цел да се превърне в идеологичен наследник на легендата F1. Продажбите му ще стартират в края на 2013-а. Според Classic Car Club P1 е идеален наследник на култовия McLaren F1.


Jaguar F-Type

"Последният вариант на F-Twpe е действително най-красивият от моделната серия с индекс F и роудстърът изглежда потресаващо, но още по-добре ще изглежда версията купе." Това е мнението на главния редактор на автомобилния блог Jalopnik.

Cadillac CTS

Може ли американски спортно ориентирано, но същевременно луксозен автомобил да изплаши немците? Новият CTS отговаря на този въпрос. Да, и още как - уверен е Брет Берк от списанието Vanity Fair.

Alfa Romeo 4C

През последните години марката Alfa Romeo не впечатлява с иновации и си е направо в застой. Серийният вариант на спортното купе със средно разположен двигател 4C обаче отново връща марката в полезрението на ценителите на италианския дизайн.

Peugeot Onyx

Суперавтомобилът с хибридно задвижване разполага с 1.6-литров турбоагрегат, но форсиран до 256 к.с. Той ще задвижва задните колела, а електромотор с допълнителни 120 кВт ще се грижи за предния мост. Не техническата част, а авангардните му форми обаче го класират в десетката на Forbs.

Lamborghini Aventador Roadster

След успешното представяне на версията купе от Lamborghini предлагат и вариант роудстър. Новият Aventador LP 700-4 е изключително красив, а ефектният му външен вид се подсилва и от уникалните лети джанти Dione 20.

Maserati Ghibli

Новото Maserati печели симпатии заради интересната смесица на различни линии. Ghibli получава светодиодни фарове в стила на голямата лимузина Quattroporte. Предната броня обаче е оформена по доста по-спортен начин, а задницата има различен коренно различен дизайн.

Opel Astra VXR

С VXR инженерите от Opel доказват, че създаването на атлетичен и едновременно привлекателен хечбек е реално, уверен е главният редактор на Jalopnik. Този модел е разработен от британския дизайнер Андрю Дейсън, който постига уникален ефект със силно увеличаване на размерите на предните въздухозаборници.

Volkswagen XL1

Според главния редактор на Jalopnik това е бъдещето на рационалното шофиране. Това возило наистина е революционно по отношение на дизайн, средният му разход е под литър нафта, но да го класираш в десетте най-красиви автомобила, а меко казано странно.

Източник : fakti.bg